Unik kedja: "Kul att spela med bara Vimmerbykillar"

En hemvävd satsning. Det är vad som gäller i Vimmerby Hockey i år. Lagkaptenen Jakob Karlsson gillar det. "Helt rätt. Det känns extra roligt att få spela med Eddie Levin och Anton Carlsson. Det är nog unikt i Hockeyettan att ha en hel slagkraftig kedja med egna produkter", säger han.

Jakob Karlsson är Vimmerby Hockeys klara ålderman med sina 33 år och gillar satsningen som görs med många egna produktyer och unga spelare i truppen.

Jakob Karlsson är Vimmerby Hockeys klara ålderman med sina 33 år och gillar satsningen som görs med många egna produktyer och unga spelare i truppen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-09-29 16:45

Jodå. Han kör på en säsong till. Vimmerby Hockeys ålderman Jakob Karlsson känner sig inte färdig med hockeyn än. Sina 33 år till trots.

– Hockeymässigt var det aldrig någon tvekan från min sida. Däremot måste jag få livet vid sidan av rinken att fungera. Att jag fick ett eget upplägg i augusti och inte behövde träna fullt ut är jag tacksam för. Annars hade det blivit svårare.

Sporten möter upp Karlsson efter onsdagens träning under premiärveckan för Hockeyettan. Han slår sig ner på sin plats i omklädningsrummet. Närmaste bänkgranne är Jacob Isaksson, som för övrigt gör Karlsson sällskap som lagets andra spelare över 30 år inom kort.

Truppen i övrigt håller annars en betydligt yngre profil än vanligt. Hälften av spelarna är födda på 2000-talet. En medveten satsning av klubben som med nye sportchefen Pelle Johansson och nye tränaren Hampus Sylvegård vill byta inriktning.

– Jag gillar det här upplägget. Att plocka hem egna produkter, ge unga spelare chansen och satsa på spelare som stannat i flera år. Det ger kontinuitet och en möjlighet att bygga något bra på längre sikt. Vi måste jobba så när vi inte har tillgång till lika stora resurser som andra klubbar.

Blir det inte en risk att laget saknar profiler?

– Det beror på vad man vill ha. Vill du ha in en rivig kanadick som går in och sätter avtryck under en säsong? Eller vill du bygga ett lag på spelare som stannar kvar länge?

Ett resultat av den hemvävda satsningen är att VH kan mönstra en intressant formation byggd på enbart Vimmerbykillar.

– Jag och Anton har fått sällskap av Eddie Levin i vår kedja. Det känns väldigt roligt och borde vara unikt på den här nivån. Att ha en ledande kedja med endast egna produkter, säger Karlsson som gillar det han sett av den hemvändande 22-åringen Levin.

– Han har kommit in och tagit för sig väldigt väl. Anton och jag har ett bra samspel sedan tidigare och Eddie kompletterar oss.

Cirkeln sluts därmed på ett vis.

– När jag spelade i Vimmerby för 10 år sen minns jag Eddie som 12-årig grabb och att han hängde mycket i ishallen och såg mig spela. När jag var i den åldern så var hans far Jonas Levin en del av Vimmerby Hockey och en av spelarna som jag såg upp till. Det är häftigt att få spela tillsammans nu.

Eddie Levin och Anton Carlsson bildar en intressant kedja med Jakob Karlsson den här säsongen.
Eddie Levin och Anton Carlsson bildar en intressant kedja med Jakob Karlsson den här säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!