Calgary utökar ledningen i divisionen

Calgary befäster sin förstaplats i Pacific Division i NHL sedan laget besegrade Chicago på bortaplan med 5–2.

Chicagos Caleb Jones utmanar Calgarys center Blake Coleman.

Ishockey2022-04-19 05:26

Jacob Markström stod för 22 räddningar i Calgarymålet och spelade dessutom fram till Oliver Kylington som gjorde matchens sista mål i öppen kasse från egna förlängda mållinjen, med dryga minuten kvar att spela.

Det andra målet som Markström släppte in borde han kanske ha räddat, medger han. Alec Regula avlossade ett skott från mellan blålinjen och offensiv tekningscirkel.

– Jag väntade på att folk i skottlinjen skulle styra den eller inte. Jag väntade uppenbarligen för länge. Det är tur att vi fick en tremålsbuffert och killarna kämpade hela tredje perioden till slutet, säger den svenske målvakten.

Själv konstaterar han att han är bekvämare att vakta buren när laget har ledning.

– Du vet att det inte blir en 0–0-match eller att vi ligger under. Det är alltid lättare att spela med en ledning och jag tycker att vi har varit jättebra på det hela säsongen. Jag gillar att inte få så många skott mot mig, för det betyder att vi är på andra planhalvan, säger Markström.

Johnny Gaudreau gjorde två mål och passerade därmed 600 poäng i ligan i sin 596:e match, den femte spelaren i klubbens historia att nå poängmilstolpen.