Brynäs vann ångestmötet

Tränarbytet i Linköping är fortfarande poänglöst. Brynäs vann ångestmötet på bortaplan i SHL efter att ha vänt 0–2 till 4–2. Nicklas Danielsson blev matchvinnare med ett mål och en assist.

Brynäs och Nicklas Danielsson fick jubla över tre poäng i jumbomötet med Linköping. Arkivbild.

Ishockey2021-01-07 21:30

I tisdags sparkade Linköping tränaren Bert Robertsson efter fem raka förluster och flyttade upp Daniel Eriksson och Johan Åkerman som ansvariga.

Resultatet hittills: två hemmaförluster på två dagar och elva insläppta mål.

– Vi saknar lite desperation och vi behöver göra mer mål framåt, sade Åkerman till C More.

Båda lagen är fortfarande kvar i botten på kvalplats, men jumbon Brynäs är bara två poäng bakom Linköping med fem matcher mindre spelade.

"Stort hjärta"

Gävlelaget kom till Linköping med en tung 1–6-smäll borta mot Oskarshamn, men reste sig från det trots en mardrömsstart med 0–2 efter tio minuter.

– Skönt att vi fick vinna och ta tre poäng. Det var en krigarseger, inget skönspel, men det är hårt jobb och stort hjärta, sade Brynästränaren Peter Andersson.

Annars var det Linköping som såg ut att ha minst ångest till en början – och framför allt då backen Max Lindroth.

Han visade stor beslutsamhet när han först pangade in ledningsmålet i powerplay och sedan sköt 2–0 i numerärt underläge under matchens första tio minuter, lite drygt.

Linköping vann skotten med 16–3 i första perioden, men Brynäs fick utdelning när Nicklas Danielsson snyggt spelade fram lagkaptenen Anton Rödin till 2–1.

"Får fan vara nog"

Gävlelaget fullbordade vändningen i mittperioden. Först kvitterade Emil Molin och sedan sköt Danielsson 3–2 med en projektil i numerärt överläge med bara 23 sekunder kvar sedan JVM-forwarden Arvid Costmar tagit en onödig utvisning i anfallszon.

Linköping släppte in sju mål mot Örebro i onsdags – och tre mål på elva skott under de två första perioderna mot Brynäs.

– Nu får det fan vara nog, sade backen och Linköpingskaptenen Jonas Junland till C More om den defensiva härdsmältan.

Så blev det inte. Brynäs gjorde ett mål till – visserligen i tom målbur genom Daniel Mannberg – men sjunde raka Linköpingsförlusten var ett faktum.