Brynäs supervändning – vann klassikermötet

Brynäs var illa ute i klassikermötet med Djurgården – men då kom en supervändning. Seriefavoriten gjorde fem raka mål i tredje perioden och vann med 7–4. –Det var ingen panik i omklädningsrummet. Vi är inga mjukisar, säger Jack Kopaka, som gjorde 5–4-målet, till TV4 Play.

Anton Rödins Brynäs vann klassikermötet över Djurgården efter en supervändning. Arkivbild

Ishockey2023-10-18 21:35

Sveriges två vinstrikaste hockeyklubbar – Djurgården är mesta mästarna med 16 SM-guld, Brynäs är tvåa på listan med 13 – möttes i ett hett möte i Gävle.

Det är inte många år sedan det hade handlat om ett toppmöte i SHL – nu är det två klassiska klubbar som slåss med näbbar och klor för att ta sig uppåt igen.

Efter en vild inledningsperiod med fyra mål, 2–2, tog Djurgården greppet i andra perioden.

Säsongens första fullträffar av nyförvärven Zach Magwood och Anton Gradin tog Djurgården upp i 4–2-ledning.

Kross i tredje

Då vaknade Brynäs – och gjorde 5–0 i sista perioden.

Redan efter knappt fem minuter var det kvitterat.

Sedan sköt målkungen Jack Kopaka det matchvinnande målet, 5–4, sekunderna efter att Brynäs klarat ut ett numerärt underläge.

– Det var bra, det kändes skönt och det sänkte dem, säger Kopaka som gjort sju mål på åtta matcher.

De två sista målen kom i tom bur genom Anton Rödin och Johan Larsson.

Brynäs ligger tvåa i tabellen på samma poäng som ledande Björklöven, men har en match mindre spelad än Umeålaget.

Djurgården, som föll mot Modo i allsvenska finalen förra säsongen, har haft en tuff start på säsongen. Laget återfinns först på elfte plats och har förlorat hälften av sina åtta första matcher.

Storseger för "Löven"

Björklöven tog över serieledningen från succénykomlingen Nybro efter en kross i toppmötet i Umeå.

Björklöven vann med 5–0 sedan hemmalaget rivstartat och gått upp i 2–0-ledning redan efter nio minuter.

Joel Mustonen sköt sitt femte mål fram till 1–0 och Scott Pooley ökade på till 2–0.

Nybro, som slog Brynäs senast, åkte på säsongens tredje förlust och ligger trea.