Bottenlagens kväll – Malmö och HV71 vinnare

Timrås Jeremy Boyce-Rotevall upplevde en speciell kväll i rinken. Så även HV71. På 62 sekunder i slutperioden vände krisklubben till 2–1-seger. Kvällens överraskning: SHL-jumbon Malmö krossade topplaget Växjö med 7–2.

Emil Sylvegård hade en kul kväll när Malmö krossade Växjö med 7–2.

Ishockey2023-02-02 21:55

Kort före första nedsläpp i Timrå hyllades forwarden Boyce-Rotevall av hemmafansen och uppmärksammades med en ceremoni.

29-åringen spelade sin 681:a match för Timrå. Fler har ingen lirat för klubben. Per Hallin hade det tidigare rekordet och i en inspelad video gratulerade Hallin sin överman.

Boyce-Rotevall var påtagligt rörd.

– Det har varit full fart de senaste dagarna. Det plingar i telefonen och allt möjligt. Det ska bli kul att komma ut och njuta av stunden, sade han till C More inför matchen.

Boyce kom till klubben 2009 och har varit Timrå trogen under hela sin seniorkarriär.

"Trodde jag inte"

– Det är svårt att hålla tårarna borta. Det här betyder så otroligt mycket för mig. Det här trodde jag inte när jag kom hit som 16-åring, sade han i intervjun efter hyllningarna.

Matchen?

Den var mållös efter två perioder. Bästa chanserna första 40 minuterna: HV:s Fredrik Forsberg vars friläge parerades av Jacob Johansson och hemmalagets Tim Eriksson som prickade stolpen.

Sedan hände det saker. Olli Palola var sist på pucken när Timrå till slut spräckte nollan. Palolas andra mål sedan han kom till klubben från Helsingfors IFK.

Men HV71 gav sig inte – och plötsligt hade Joey LaLeggia och Oliwer Kaski vänt matchen.

Tre väldigt viktiga poäng för nye tränare Johan Lindbom och hans mannar efter den senaste tidens turbulens.

"Vilket HV-hjärta"

– Hjärtat vi visar och krigandet. Det är det som får oss att vända det här. Jag är inte den som visar känslor annars, men vilket HV-hjärta, säger Lindbom till C More.

Avståndet upp till säker mark är nu nere i sju poäng eftersom Brynäs förlorade mot Färjestad.

Det var bottenlagens kväll. Jumbon Malmö sprattlade till ordentligt i början av den andra perioden hemma mot topplaget Växjö. Eller vad sägs om det här lika plötsliga som oväntade målfyrverkeriet:

Emil Sylvegård, Fredrik Händemark och Christoffer Forsberg vände 0–1 till 3–1 på drygt tre minuter.

Händemark avrundade mittenperioden med sitt andra mål för kvällen. Sylvegård gjorde honom sällskap som tvåmålsskytt i den mäktiga 7–2-urladdningen.

Leksand vann igen

Leksand följde upp bortasegern mot Rögle i tisdags med tre nya poäng mot Ängelholmsklubben via 4–2. Matchens läckerhet stod Anton Lindholm för. Han satte fart från djupt nere i egen zon, åkte och åkte och ingen i Rögle tog honom på riktigt allvar varpå backen elegant lyfte in pucken till 1–1.

Oskarshamn såg till att ge slutperioden spänning när man gick från 1–3 till 3–3 borta mot Skellefteå, men hemmalaget gick till 5–3-seger.

Örebro vann det tajta mötet med Frölunda med 3–2 efter två mål av Emil Larsson.

Formstarka Luleå fick inget gratis mot Linköping. Östgötarna tog matchen till förlängning och där avgjorde Ty Rattie.

Jeremy Boyce-Rotevall spelade sin 681:a match för Timrå. Arkivbild.