Bostons supersvit bruten

Boston hade 23 raka hemmasegrar. Men mot Seattle kom den första förlusten på länge för Linus Ullmark och hans lagkamrater. –Ibland vinner man, ibland gör man det inte, konstaterar Ullmark efter matchen.

Seattles Daniel Sprong lyckas inte få pucken förbi Linus Ullmark i den tredje perioden.

Ishockey2023-01-13 06:24

Boston hade fram till NHL-matchen mot Seattle gått som tåget hemma i TD Garden. Sist man förlorade under ordinarie matchtid var så långt tillbaka som i april 2022.

Att spräcka det facit smakade gott för Seattle, som därmed vunnit sina första sex matcher på sin sju matcher långa bortaturné.

– Det här har varit en lång resa. Det har gjort det mycket lättare nu när vi har gjort rent hus så här långt. Vi är en sammansvetsad grupp, vi har roligt tillsammans, vi vinner tillsammans, säger Seattles Jordan Eberle till n hl.com.

Bostons förlust mot Seattle var inte på grund av att man underskattade motståndaren, menar Ullmark som stod för 28 räddningar på 30 skott i matchen.

– De är ett bra lag, vi känner till deras senaste resultat, och deras spel talar för sig självt. Jag tyckte det var en bra hockeymatch. Det är en marginalfråga, säger han.

Det var flera svenskar som förlorade sin matcher under natten, trots egna poäng.

Nashvilles Filip Forsberg kvitterade till 2–2 mot Montreal, tolv sekunder in i den andra perioden. Mötet slutade 4–3 till Montreal.

Rasmus Sandin gjorde det enda målet för Toronto i kvällens match mot Detroit, som slutade 4–1 till Detroit.

Och Vancouvers Elias Pettersson gjorde ett mål och en assist när hans lag förlorade mot Tampa Bay med 4–5.

Minnesotas svenske målvakt Filip Gustavsson gjorde 19 räddningar när New York Islanders besegrades med 3–1 i nattens NHL-ishockey.