Boden pausar utträdet: "Vi avvaktar och ser vad de gör"

Boden Hockey pausar sitt utträde ur Hockeyettan. Efter ett möte med ishockeyförbundet bekräftar klubben att man väntar med att lämna ligaorganisationen. I alla fall tillfälligt.

Boden Hockey.

Boden Hockey.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2021-05-12 16:00

I början av förra veckan berättade Boden Hockey att man lämnar ligaorganisationen Hockeyettan. Något som grundade sig i segern i Riksidrottsnämnden.

RIN slog fast att en förening kan spela kvar i förbundets serier – utan att tillhöra ligaorganisationen.

Men nu pausar Boden Hockey sitt utträde. Ett positivt möte med förbundets tjänstemän gör att Boden skjuter upp beslutet.

– De håller på med en analys av vad det här innebär. Det är en stor fråga. Hur ska ligorna fungera, hur kan man skriva avtal. De har sagt att de inte riktigt vet hur de ska agera. De betonar att de vill ha frivilliga ligaorganisationer. Att avtalen ska vara så bra att alla vill vara med, säger Joakim Svensson, marknadsansvarig i Boden Hockey till NSD, och fortsätter: 

– För det är ju precis vad vi tycker. Frivilliga, rimliga och transparenta avtal. Då har vi sagt att vi avvaktar och ser vad de gör åt det här. Vi känner ingen stress.

Vad innebär det här nu?

– De har tagit med sig våra önskemål och lovat att återkomma om någon vecka. Det känns som att det var ett möte i positiv anda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!