Björklöven tar semin till sjunde avgörande

Det blir en sjunde, avgörande, match i den hockeyallsvenska semifinalserien mellan Björklöven och Modo. Umeå-laget utjämnade till 3–3 i matcher genom att på hemmaplan vinna med 5–3. –Grym fajt. Ett jävla krig. De är stenhårda allihopa, säger Björklövens Fredric Andersson i C More.

Ishockey2022-04-19 21:28

Modo kom till den sjätte semifinalen med matchboll mot Björklöven. Men man kom också utan säsongens viktigaste spelare. Sam Vigneault tacklades i huvudet av Jesper Lindgren i lagens förra möte och fanns inte med i Modos matchtrupp.

Björklöven å sin sida saknade Lindgren som blivit avstängd i tre matcher för just nämnda tackling.

"Hawaii-hockey"

Båda lagen kom in med öppna spjäll i det sjätte semifinalmötet. Redan innan klockan tickat ner de första fem minuterna hade det rasslat till i näten bakom bägge målvakter.

När den första perioden summerades var det ytterligare ett mål för vardera lag.

Men i benen grodde mjölksyran, det är sjätte gången på tolv dagar som lagen möts, lägg därtill en varsin kvartsfinalserie innan dess.

– Det är nog lite väl mycket "Hawaii-hockey" för coacherna, men det är kul att spela, sade Modos Filip Svenningsson i C More efter den första perioden.

Den andra perioden blev inte lika målrik. Men ett mål var skulle lagen komma att peta in.

Efter en intensiv period från Björklövens sida knyckte Niklas Folin åt sig pucken och passade Emil Wahlberg, som kom i princip ensam med målvakten och skickade in pucken i krysset.

Det dröjde dock bara några minuter innan Björklöven hade utjämnat, via Karl Johansson.

"Ett jävla krig"

Det hann sedan bara gå 29 sekunder av den tredje perioden innan Jacob Olofsson skickat in 4–3 för Björklöven och skapat en uppförsbacke för gästerna.

Med två minuter kvar plockade Modotränaren Mattias Karlin ut målvakten Tex Williamsson för att jaga en kvittering. I stället blev det 5–3 i öppen kasse för Björklöven som tar semifinalen till avgörande match sju.

– Grym fajt. Ett jävla krig. De är stenhårda allihopa. Rolig match, grymt att få ta det till match sju, säger Björklövens lagkapten Fredric Andersson som ser fram emot det sista mötet.

– Det var vinna och försvinna för oss i dag, nu blir det en till sådan. Kör bara.