Björklöven starkast i toppmötet

För andra gången på knappt tre veckor tog Björklöven en storseger mot toppkonkurrenten Djurgården i hockeyallsvenskan. Den här gången på bortaplan.

Björklövens tränare Viktor Stråhle gladdes åt ännu en storseger mot toppkonkurrenten Djurgården. Arkivbild.

Ishockey2023-01-25 21:45

Björklöven vann på Hovet med 6–2 efter att ha gjort tre mål under matchens tolv sista minuter.

– Det är en jämn och tät match. Vi gör en jättebra match runt linjerna och defensivt i dag. Med pucken var vi kanske inte jättebra, men vi gör mål när vi får lägena, säger veteranbacken Daniel Rahimi, som stod för ett mål och en assist, till C More.

För knappt tre veckor sedan vann "Löven" med 7–3 efter att ha gjort 5–0 i första perioden.

För stjärnfyllda seriefavoriten Djurgården fortsätter motgångarna. Laget bröt en sex matcher lång förlustsvit med att besegra suveräna serieledaren Modo i fredags med 3–0, men var snabbt tillbaka i förlorarrollen.

Modo hade oväntat svårt hemma mot ekonomiskt krisdrabbade nästjumbon Vita Hästen och vann först efter straffar, 2–1.

Vita Hästen gick tidigare i veckan ut med att man behöver få in fyra miljoner kronor för att klara elitlicensen.

Modo leder hockeyallsvenskan med nio poängs försprång till tvåan Björklöven som dessutom har två matcher fler spelade. Trean Mora, som krossade AIK med 7–3, ligger trea.

Djurgården är först på femte plats och har sex poäng upp till fyran Södertälje.