Gustavsson visade vägen till seriesegern

Ett mål i boxplay, följt av två i power play. Den spelande tränaren Pierre Gustavsson visade verkligen vägen när Virserum slog Skärblacka med 8–4. Det betydde serieseger och kval mot division två. "Det kändes stabilt mest hela vägen", sa han innan laget samlades för segersång i omklädningsrummet.

Pierre Gustavsson jublar efter att ha gjort 4-2 för Virserum i box play.

Pierre Gustavsson jublar efter att ha gjort 4-2 för Virserum i box play.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-25 18:27

Virserum behövde en poäng i seriefinalen hemma mot Skärblacka på söndagen. De 276 åskådarna i Prolympiahallen bjöds på en spännande drabbning. I två perioder i alla fall.

VSGF gick tidigt fram till 2-0, men gästerna arbetade sig ikapp till 3-2 i mitten av andra perioden.  Dessutom fick de chansen i power play. Men då kontrade Pierre Gustavsson in 4-2 i spel fyra mot fem.

– Det var ett väldigt viktigt mål. Skärblacka var på gång i det läget så det var skönt att vi fick lite andrum där, sa Pierre Gustavsson.

Den spelande tränaren låg sedan bakom både 5-3 och 6-3 i power play. Efter det kunde aldrig gästerna resa sig.
Simon Dahl bidrog dessutom med 7-3 och 8-4 och blev fyramålsskytt.

– Det är skönt att ha Simon i laget. Han tar tillvara på chanserna när det bjuds, säger Gustavsson som annars är imponerad av bredden som laget visat den här säsongen.

– Vi har egentligen fyra formationer som alla kan kliva fram när det behövs. Det är en styrka i sig.

Segern räckte för att Virserum skulle vinna fortsättningsserien och förlänga säsongen med kvalspel. Det börjar med hemmamatch på torsdag. 

– Det är inte riktigt klart vilka vi möter än, men det blir ett lag från Alltrean. Vi möts i en serie över bäst av tre matcher. Vi börjar hemma och spelar sedan borta lördag och söndag om det krävs. Vinnaren går vidare till kvalserien.

Virserum måljubel mot Skärblacka.
Virserum måljubel mot Skärblacka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!