Beskedet: VIK:s match ställs in

Fredagens omgång i slutspelsserien blev inställd. Det innebär att inte blev någon match mellan Västerviks IK och Timrå IK.

Det blir ingen match för VIK och Emil Alba mot Timrå.

Det blir ingen match för VIK och Emil Alba mot Timrå.

Foto: VT

Ishockey2020-03-13 12:36

Anledningen till detta är att fyra spelare i Vita Hästen har insjuknat. Tre spelare i VIK är sjuka i vanliga influensa.

– Vi har bestämt att kvällens omgång är uppskjuten. Just nu är serien pausad. Om hela slutspelsserien ska ställas in är upp till Svenska ishockeyförbundet att bestämma, säger Magnus Nilsson i VIK och som ingår i Hockeyallsvenskans styrelse.

Hockeyallsvenskan vill pausa serien i en vecka till och börja med.

– Beslutet är taget på grund av att en spelare har insjuknat. Vi har väntat på det här eftersom det är en allmän spridning, säger Nilsson.

Hockeyallsvenskans styrelseordförande Håkan Karlsson säger så här till Aftonbladet:

– Med stor sannolikhet ställs hela säsongen in, vi ser inte hur den ska gå att genomföra. Det är tragiskt, men människors hälsa och liv måste gå före. Att det blir samma ligor och samma lag nästa säsong får vi ta i det här läget, säger Håkan Svensson.

Med tanke på det uttalandet är VIK:s ordförande Per Embretsen tveksam om det kommer att bli något mer spel överhuvudtaget.

– Det ser ju inte jätteljust ut just nu. Vi får helt enkelt avvakta och se. Våra spelare har kontrakt mars ut, efter det får vi ta det vecka för vecka om det skulle pågå så långt.

Ni har för tillfället tre sjuka spelare i ert lag, har de testats för Corona?

– Vårt medicinska team har koll på det där och jag vet att läkarna har undersökt spelarna och kollat i svalget med mera, men mer vågar jag inte säga. Det får ni kolla med läkarna.

Lars Månsson i VIK:s medicinska team säger så här när Sporten får tag i honom:

– Jag kan tyvärr inte säga om spelarna har testats för Corona eller inte då det går under sekretess. Men om vi pratar allmänt så har de haft övre luftvägsinfektioner, alltså vanliga förkylningar med feber som gjort att de inte har varit spelbara. Hade det dragits en slutsats om att de hade haft Corona så hade det varit ett annat läge nu. Då gäller ju nämligen karantän och smittspårning och annat.

Och det har ni inte behövt göra?

– Nej.

Beslutet gällde omedelbart vilket innebar att fredagens planerade matcher i Slutspelsserien inte spelades. Inte heller match tre i den HockeyAllsvenska Finalen mellan Björklöven och Modo kommer att spelas under lördagen, samt alla kommande matcher.

Pausen råder tills vidare och säsongen kommer att återupptas om och när det bedöms säkert att fortsätta spela för alla inblandade.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!