Beskedet – nu får Scott äntligen rädda skott igen!

Nu är väntan över. Scott Hector är spelklar och kommer vara tillgänglig för VH i kvalserien. "Tacksam över att få vara med och avsluta säsongen", säger målvakten.

Scott Hector har fått bukt med sin skada och har nu fått klartecken till spel.

Scott Hector har fått bukt med sin skada och har nu fått klartecken till spel.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-03-26 18:08

Efter drygt tre månader har Scott Hector äntligen fått bukt med skadan i baksida lår. Nu har han fått klartecken till spel, och är återigen med och konkurrerar på allvar om en plats i VH-målet, lagom till kvalserien.

Det har hänt grejer senast Sporten talades vid med målvakten. 

– Senast vi pratade var det inte helt färdigläkt. Men nu har det gått två veckor och då har det hänt lite saker. Testerna och övningarna jag har gjort har funkat jäkligt bra, berättar Hector strax innan tisdagsträningen ska igång. 

Vilka har du främst arbetat med under rehabiliteringen?

– Jag har både fått hjälp av en fystränare hemma i Göteborg som jag jobbade med i somras, men även en osteopat i Malmö som jag hade kontakt med senast idag och pratade om hur läget ser ut. Det är han som har gett klartecken och det är mycket hans ord jag gått på genom resans gång.

Jag kan tänka mig att det blivit några timmar på gymmet?

– Många timmar på gymmet har det blivit... Klart man velat vara med och köra fullt på isen, men det har inte gått. Det är först denna veckan som jag börjat vara med på heltid. Jag kommer fortsätta göra rehab utöver det.

Hur känns det att komma in lagom till att kvalserien drar igång?

– Jag är tacksam över att få vara med och avsluta säsongen. Det är en annan grej att få vara delaktig på isen och vara med laget än att stå vid sidan om. Nu vill jag vara med och konkurrera om speltid.

Att laget tog sig till kvalserien var såklart enormt glädjande för många i laget, men kanske lite extra för Hector. 

– Personligen har jag hoppats så mycket på att vi skulle ta oss vidare, så att jag skulle få avsluta säsongen på ett "riktigt" sätt.

För VH:s del är det vältajmat att kunna ha två klassmålvakter tillgängliga i slutskedet. 

– Det kommer vara mycket matcher och resande. Att alla är friska och krya är otroligt viktigt. 

Innan din skada hade du en kanonsäsong, och Robin (Christoffersson) har steppat upp rejält. Det blir en rejäl konkurrenssituation nu. 

– Ja, vi får se vad Hampus (Sylvegård, tränare i VH) tycker och tänker. Robin har gjort det jättebra och jag ska försöka komma in i det snabbt och hitta mitt spel igen.

Ni inleder med en Norrlandsturné. Har du gjort någon liknande resa innan? 

– Jag var faktiskt med A-laget i Tingsryd när de mötte Asplöven (i Haparanda). Det ska bli kul att utforska Sverige lite till, säger Scott Hector med ett leende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!