Vimmerby säljer backstjärnan: "Styrelsens beslut"

Vimmerby Hockey har valt att tacka ja till ett lukrativt bud på backen Oskar Lindgren. Beslutet innebär att Lindgren lämnar Vimmerby Hockey med omedelbar verkan. "Styrelsen har fattat det här beslutet som en del i att säkra att klubben uppfyller licenskraven till nästa säsong", säger sportchefen Pelle Johansson på klubbens sociala medier.

Oskar Lindgren lämnar Vimmerby Hockey.

Oskar Lindgren lämnar Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-08 15:40

Efter många år med god ekonomi gjorde Vimmerby Hockey ett rejält underskott förra säsongen – och hamnade en bit under det krav på egna kapital som krävs för spel i ettan. På grund av det är klubben, precis som många andra i Hockeyettan, i ett så kallat kontrollår. För att uppfylla kraven till nästa säsong har styrelsen i klubben nu bestämt sig för att acceptera ett allsvenskt bud på Oskar Lindgren.

– Det är med dubbla känslor som vi mottagit styrelsens beslut. Sportsligt känns det givetvis väldigt tråkigt, men jag har förståelse för styrelsens beslut utifrån det regelverk som finns. Styrelsen har kommit fram till att det här beslutet är det bästa för klubben på sikt. Det var ett bud som vi aldrig varit i närheten av i klubbens historia. Vi i den sportsliga ledningen accepterar beslutet och ser framåt. För vår del gäller nu fullt fokus på den sista tredjedelen i Allettan, berättar Pelle Johansson.

Kan du kommentera övergångssumman?

– Nej, det har klubbarna kommit överens om att inte gå ut med. Det jag kan säga är att summan är så pass stor att jag inte tror att någon klubb fått mer när det gäller en övergång från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan. Jag kan också säga att vi har fått ett flertal bud under säsongens gång som vi har valt att tacka nej till, säger Johansson när sporten träffar honom i ishallen på torsdagseftermiddagen.

Sportchefen vittnar om att det senaste dygnet varit intensivt.

– Jag känner mig ganska slutkörd just nu. Budet från Tingsryd kom på onsdagen och sedan har det gått snabbt. När både styrelsen och spelaren var med på tåget så fick det bli så. Det är trist rent sportsligt sett, men det gäller att se det i ett bredare perspektiv.

Oskar Lindgren har varit en ledande spelare i Vimmerby Hockey i olika sejourer. På 113 matcher har backen gjort 54 poäng.

– Oskar har alltid varit ett föredöme och en pålitlig spelare och karaktär. Vi var väldigt förvånade över att vi fick en chans att behålla honom i somras och han är väl värd en chans högre upp i seriesystemet. Vi tackar honom för den tiden han spenderat här och önskar honom både lycka till och välkommen tillbaka. Samtidigt är vi också stolta över att vårt A-lag levererar ytterligare en spelare uppåt i seriesystemet.

Oskar Lindgren var klubbens supporterspelare den här säsongen.

– Vi har förståelse för att det här beslutet kan skapa kritik och att man känner att det kommer i helt fel läge, men styrelsen anser bestämt att den här försäljningen är det bästa för klubben på sikt. Har man bidragit till supporterinsamlingen för Oskar Lindgren och inte delar den uppfattningen är vi öppna för en diskussion och dessa personer ombeds kontakta klubben, säger man vidare. 

Lindgren har en stark säsong bakom sig i VH och hans framfart har väckt intresse från andra klubbar. Under säsongen har han varit utlånad till såväl Västervik och Kalmar i Allsvenskan samt Malmö i SHL.

Tingsryd ligger på tolfte plats i Hockeyallsvenskan och spelar både för att hänga kvar, men har samtidigt chansen att ta sig till slutspel. I nästa omgång möter Tingsryd Kalmar borta i ett derby på fredagen. Lindgren ska vara spelklar redan tills dess.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!