Bekräftat: Toppbacken bryter kontraktet med VIK

Under onsdagskvällen kom ett tufft besked för alla VIK-fans. Enligt den notoriske silly-bloggaren Johan Svensson har den tilltänkte toppbacken Michael Brodzinski brutit sitt kontrakt.

Michael Brodzinski presenterades av VIK för bara några veckor sedan - nu har backen brutit sitt kontrakt.

Michael Brodzinski presenterades av VIK för bara några veckor sedan - nu har backen brutit sitt kontrakt.

Foto: NewsBreezer.com

Ishockey2021-08-05 10:32

Sporten kunde redan i juni avslöja att den amerikanske NHL-draftade backen Michael Brodzinski var på väg till VIK. Några veckor senare presenterades han också officiellt av klubben. Men nu kommer dystra besked för VIK-fansen kring 26-åringen, som var tänkt som en toppback i sportchef Emil Georgssons lagbygge.

"Enligt mina uppgifter har Västerviks tilltänkta förstaback, Michael Brodzinski, brutit sitt kontrakt", skrev Mr Madhawk, Johan Svensson, på Twitter.

Brodzinski spenderade förra säsongen i den slovakiska ligan med Slovan Bratislava, där det blev 13 poäng på 31 matcher. Dessförinnan har han visat upp starka poängsiffror från spel i ECHL (150 matcher 83 poäng, ett framträdande i All Star-matchen) och college (48 poäng på 99 matcher, en mästerskapstitel).

Han draftades 2013 i femterundan av San José Sharks, skrev på ett ingångskontrakt över tre år men lyckades inte slå sig in i organisationen förutom 61 matcher i AHL för San José Barracuda.

När Brodzinski officiellt presenterades av VIK beskrev Georgsson sin nya spelare till klubbens hemsida.

– Michael är en högerskjutande tvåvägsback med bra skott och fint spelsinne. Det är en spelare som vi hoppas kommer få stor nytta av kommande säsong.

Sent på onsdagskvällen rapporterade P4 Kalmar att Brodzinski brutit sitt kontrakt med anledning av att han ska sluta spela hockey.

"Det är förstås ett jättetungt avbräck", sa Georgsson till P4 Kalmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!