Bäckström avgjorde straffrysare mot Pittsburgh

Nicklas Bäckström satte den avgörande straffen i Washingtons 3–2-vinst mot Pittsburgh i NHL-ishockeyn natten mot fredag. –Det är alltid skönt att få möjligheten att lägga en straff och helt klart skönt att vinna också, säger Bäckström efter matchen.

Washington Capitals Nicklas Bäckstrom firar stillsamt efter att ha satt den avgörande straffen i matchen mot Pittsburgh natten mot fredag.

Ishockey2023-01-27 05:47

Washingtons två andra mål gjordes av Alexander Ovetjkin i första perioden och i tredje perioden satte svenske Marcus Johansson det andra assisterad av Nicklas Bäckström.

Marcus Johansson var nöjd efter vinsten och hoppfull om fler.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi vill komma tillbaka i vinnarhålet och rada upp några vinster nu, säger han.

Hedman avgjorde tungviktsmöte

Washingtons svenska spelare var dock inte de enda blågula inslagen som hade en trevlig kväll på NHL-rinkarna i Nordamerika.

Tampa Bays backstjärna Victor Hedman avgjorde tungviktsmötet mot Boston när han fastställde slutresultat till 3–2 bakom landsmannen Linus Ullmark i Bostons mål.

Hedman har nu gjort 32 poäng, tre mål och 29 assist, på 44 matcher.

– Poängmässigt har det inte varit så bra, men jag lägger inte så mycket vikt vid det. Även om det givetvis känns kul att göra ett så viktigt mål som det ikväll är det viktiga för mig att jag hjälper laget att vinna, oavsett på vilket sätt jag gjort det, säger Hedman till Aftonbladet.

Han fortsätter:

– Samtidigt påpekade vår ”stats”-kille innan matchen ikväll att jag gjort en poäng per match de senaste 20 matcherna. Det är inte så dåligt och jag känner att det börjar bli bättre. Jag har fått igång benen och även mentalt kommit in i det på ett annat sätt.

Femte raka för Buffalo

Buffalo har varit ett av ligans stora sorgebarn de senaste åren och har inte varit i slutspel sedan 2011. Men mot Winnipeg kom lagets femte raka seger, 3–2, och man fortsätter vara med i jakten på en slutspelsplats.

Rasmus Dahlin stod för två assist och Victor Olofsson satte det matchavgörande målet i numerärt överläge.

Victor Hedman gratuleras av lagkamraterna efter sitt mål mot Boston.