Backen om VH:s förluster: "Inte varit chanslösa"

Vimmerby Hockey har haft det tufft mot topplagen den hĂ€r sĂ€songen. Nu Ă€r striden om Allettan-platserna stenhĂ„rd – men VH-backen Oskar Lindgren Ă€r inte orolig. "Vi kommer fixa en plats", sĂ€ger han inför derbyt mot Nybro.

"Det Àr smÄ situationer som avgjort", menar VH-backen Oskar Lindgren nÀr han fÄr sÀga sitt om toppmatcherna.

"Det Àr smÄ situationer som avgjort", menar VH-backen Oskar Lindgren nÀr han fÄr sÀga sitt om toppmatcherna.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-11-24 15:29

Vimmerby Hockey har inte vunnit en enda match mot lagen som ligger över dem i tabellen i Ă„rets upplaga av Hockeyettan. Förra veckan kom sĂ€songens andra förlust mot bĂ„de Troja/Ljungby och Karlskrona. 

– Det har varit tuffa matcher mot bra lag. Det Ă€r bara synd att vi inte fick med oss nĂ„gon poĂ€ng mot Karlskrona (förlust med 3–2), för vi var ganska bra, sĂ€ger backen Oskar Lindgren.

Varför har ni sÄ svÄrt mot topplagen, tror du?

– Jag skulle sĂ€ga att det beror pĂ„ att lagen Ă€r sĂ„ jĂ€mna i Ă„r. Vi har varit med i varje match, sĂ„ det Ă€r inte sĂ„ att vi har varit chanslösa mot topplagen. Det Ă€r smĂ„ situationer som till slut avgjort. 

Ett annat lag man heller inte vunnit mot hittills Ă€r rivalen Nybro. Senast lagen möttes lyckades Vikings knipa en viktig 2–1-seger i Vimmerby. PĂ„ onsdag kvĂ€ll vĂ€ntar returmötet, som Ă€r ett ruskigt viktigt möte. Inför matchen ligger VH fyra i serien, med 26 inspelade poĂ€ng, medan Nybro ligger sexa med 24 poĂ€ng. Mellan dem finns Mörrum pĂ„ 25 poĂ€ng. 

– Nybro Ă€r starka i powerplay och Ă€r ocksĂ„ kompakta bakĂ„t. Sen har de en duktig mĂ„lvakt, sĂ€ger Oskar Lindgren.

Vad mÄste ni göra för att vinna?

– VĂ„ga spela. Gör vi det sĂ„ ska det nog gĂ„ vĂ€gen. 

PÄ frÄgan om han börjar bli orolig för att Allettan-platsen ska glida VH ur hÀnderna Àr det ingen tvekan. Lindgren Àr sÀker pÄ att den inte kommer göra det.

– Nej, vi kommer att fixa en plats.

Vi direktrapporterar VH:s bortamatch mot Nybro pĂ„ onsdag. NedslĂ€pp Ă€r klockan 19:00 och ni kan följa matchen pĂ„ www.vimmerbytidning.se. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!