Backen är tillbaka i VIK-tröjan: "Ska bli skitkul"

Emil Wahlberg har fått ont om speltid i SHL-laget IK Oskarshamn och lånas därmed ut till Västerviks IK. "Jag ser fram emot det jättemycket", säger backen.

Emil Wahlberg är tillbaka i VIK-tröjan.

Emil Wahlberg är tillbaka i VIK-tröjan.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2020-12-22 12:39

Det började med skadebekymmer tidigare i höstas och efter det har Emil Wahlberg inte riktigt lyckas ta en plats bland backarna i IK Oskarshamn.

– Hade jag varit borta från spel lite längre i höstas hade det kanske varit aktuellt med en utlåning redan då, men sen fick jag lite mer speltid. Nu hamnade jag utanför igen och det gick det ganska snabbt, berättar 31-åringen som hade tre lyckade säsonger i VIK mellan 2016 och 2019.

– Det ska bli skitkul och jag ser fram emot det jättemycket. Jag känner till ledarstaben och flera spelare sen tidigare och det är givetvis en trygghet. Sen är det synd att vi inte får spela framför fansen just nu för där har jag känt mig väldigt uppskattad också. Jag ska försöka komma in i det på ett bra sätt och hjälpa VIK så mycket jag kan. Jag ska göra ett hästjobb som alltid.

undefined
Emil Wahlberg spelar till vardags i SHL-laget IK Oskarshamn.

VIK:s sportchef Emil Georgsson är också väldigt glad över att få tillbaka Wahlberg.

"Emil hade tre riktigt bra säsonger hos oss innan han fick chansen i SHL. Nu behöver han speltid samtidigt som vi är i behov av spelare i den situationen vi är där vi fortfarande saknar spelare som ännu inte kommit tillbaka ordentligt från sjukdom. Vi är glada och tacksamma att hitta denna lösning tillsammans med Oskarshamn”, säger han på klubbens hemsida.

Utlåningen gäller från och med den 26 december och tills vidare.

– Mer än så vet jag inte, utan vi får väl se hur länge det blir säger Emil Wahlberg.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!