Avstod 13 miljoner kronor för att lämna KHL

Landslagsstjärnorna Lucas Wallmark och Joakim Nordström avstod närmare 13 miljoner kronor när de lämnade CSKA Moskva, uppger SVT. Båda valde att säga upp sina KHL-kontrakt strax efter Rysslands invasion av Ukraina.

Lucas Wallmark (23) under OS i Peking.

Lucas Wallmark (23) under OS i Peking.

Foto: Christine Olsson/TT

Ishockey2022-04-13 17:07

Båda spelarna spelade OS i Peking med Tre Kronor och finns också med när landslaget börjar VM-förberedelserna med landskamper mot Norge i kväll och i morgon.

Flera svenska spelare har valt att stanna kvar under KHL-slutspelet trots Rysslands krig i Ukraina, men Wallmark och Nordström lämnade snabbt efter invasionen.

TT har varit i kontakt med Wallmark, tvåa i skytteligan i OS-turneringen, som inte vill svara på några frågor om Ryssland.

Spelarnas agent Claes Elefalk skriver i ett sms till SVT:

"Vi kommenterar inte förhandlingen med detaljer, men spelarna avstod substantiella belopp för att få komma ur avtalet som sträckte sig fram till maj 2023. Överenskommelsen i sig är naturligtvis konfidentiell".

Båda spelarna flyttade till CSKA förra sommaren efter att ha lämnat NHL.

I samband med att spelarna lämnade CSKA uppgav den ryska klubben i ett pressmeddelande att spelarna "sade upp kontraktet på eget initiativ och betalade ersättning till klubben".

Tre lag är kvar i KHL-slutspelet, Metallurg Magnitogorsk är finalklart medan CSKA Moskva och SKA S:t Petersburg möts i en sjunde och avgörande semifinal. Totalt sex svenskar är kvar i klubbarna, två i varje lag.

Joakim Nordström. Arkivbild.
Joakim Nordström. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!