Avslöjar: VIK vill bryta med stjärnan efter strul

Enligt uppgifter till Sporten vill Västerviks IK göra sig av med tilltänkte forwardsstjärnan Ryan Gropp.

Ryan Gropp, till höger, kan ha gjort sin sista match i VIK-tröjan.

Ryan Gropp, till höger, kan ha gjort sin sista match i VIK-tröjan.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-06-22 16:30

Det var i januari i år som VIK hämtade in den kanadensiske forwarden, som en gång i tiden (2015) draftades redan i andra rundan av NHL-draften av New York Rangers. Gropp imponerade på VIK-ledningen med sina offensiva färdigheter och redan innan säsongen var slut för VIK:s del stod det klart att man förlängt kontraktet med Gropp över nästkommande säsong.

"Han har offensiva kvaliteter som sticker ut och som jag tycker att han visat under den korta period som han varit här. Känslan är att potentialen är stor och får han vara med från starten av säsongen så tror vi att han kommer kunna få ut ännu mer av sitt spel", sa VIK:s sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida då.

Några fler matcher i rödblått verkar det dock inte bli för 24-årige Gropp, enligt uppgifter till Sporten. Han ska ha misskött sig utanför planen till den grad att klubben väljer att avsluta samarbetet. Uppgifterna gör gällande att det handlar om en rad mindre förseelser snarare än ett enstaka stort övertramp.

– Vi har en diskussion med Ryan om hans framtid och vi får se vad det slutar i, bekräftar Georgsson, som dock inte vill gå in på de bakomliggande orsakerna till dessa diskussioner.

Enligt Sportens uppgifter ska det redan vara klart att Gropp inte återvänder till VIK, men det förnekas alltså av Georgsson.

Med det hockeyallsvenska slutspelet inräknat, där VIK åkte ut mot Timrå i semifinalen i våras, spelade Gropp 27 matcher i VIK-tröjan. Under dessa stod han för tio mål och fem framspelningar.

Ryan Gropp gjorde under vintern och våren tio mål i VIK-dressen.
Ryan Gropp gjorde under vintern och våren tio mål i VIK-dressen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!