Avslöjar: Han är VIK:s tänkte backstjärna

En 25-årig högerfattad amerikan är Västerviks IK:s toppback till kommande säsong, kan Sporten nu avslöja.

Michael Brodzinski.

Michael Brodzinski.

Foto: NewsBreezer.com

Ishockey2021-06-23 07:00

Precis som under de senaste säsongerna väljer VIK att plocka in en nordamerikan som sin så kallade ledande back. Tidigare har de hetat Kevin Schulze och Michael Kapla, inför kommande säsong heter han Michael Brodzinski och kommer närmast från spel i den slovakiska ligan med Slovan Bratislava, där det blev 13 poäng på 31 matcher. Dessförinnan har han visat upp starka poängsiffror från spel i ECHL (150 matcher 83 poäng, ett framträdande i All Star-matchen) och college (48 poäng på 99 matcher, en mästerskapstitel).

Brodzinski beskrivs av de som Sporten varit i kontakt med som en spelande back, mer offensiv än defensiv och med sina styrkor i spelet i numerärt överläge. Han draftades 2013 i femterundan av San José Sharks, skrev på ett ingångskontrakt över tre år men lyckades inte slå sig in i organisationen förutom 61 matcher i AHL för San José Barracuda. Storleken ska, som för många andra talangfulla spelare, ha legat honom i fatet i den nordamerikanska proffshockeyn. Brodzinski mäter 180 centimeter och väger 88 kilo, enligt Eliteprospects.com.

Säsongen 12/13 spelade han i juniorligan USHL och gjorde då 33 poäng, fler än namnkunniga backar då i samma liga, till exempel Eric Martinsson, senast i HV71 och Jaccob Slavin (NHL).

Nu ska han hämta ny fart i Sverige och VIK, är tanken. Kontraktet är enligt Sportens uppgifter påskrivet och klart.

Sporten var i kontakt med VIK:s sportchef Emil Georgsson som på tisdagskvällen inte ville kommentera uppgifterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!