Avslöjar: Han är huvudspåret i jakten

En återförening kan vara nära förestående. Enligt uppgifter till Sporten är VIK ute efter Mattias Karlins kollega från Mora-sejouren.

Foto: SIMON ELIASSON

ishockey2018-05-29 11:15

I januari fick Mattias Karlin lämna sin tjänst som huvudtränare för Mora IK i SHL. Samma dag entledigades Mikael Johansson från sin position som assisterande tränare i samma klubb. Sporten har fått uppgifter på att Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson vill återförena duon i VIK.

Att VIK söker ytterligare en tränare är ingen hemlighet, redan fjärde maj berättade Ragnar Karlsson för Sporten att det inte skulle bli någon fortsättning för honom i VIK. Jakten har sedan pågått och enligt uppgifter är Mikael Johansson just nu huvudspåret. Det skulle dock inte innebära någon stor ekonomisk ersättning för Johansson, som under sin spelarkarriär vann fem SM-guld med Djurgården, om inte VIK justerat budgeten, vill säga. En av anledningarna till att Ragnar Karlsson valde att inte förlänga med VIK var att klubben inte kunde erbjuda en heltidstjänst.

Mikael Johansson har tidigare i sin tränarkarriär varit i bland annat Vita Hästen, vilka han lämnade under uppmärksammade former strax innan säsongen 2015/16.

Artikeln kommer att uppdateras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om