Avgörande detaljen för poängkungen: "Inte en i mängden"

Förhandlingarna mellan Simon Dahl och Virserums SGF gick i stöpet och poängkungen valde istället att förlänga kontraktet med Åseda IF. "I Åseda får han mer pengar och det är sjuk skillnad på kontrakten", menar VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

Simon Dahl, uppe t.v, fortsätter i Åseda IF. "Vi förhandlade ett tag", säger VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

Simon Dahl, uppe t.v, fortsätter i Åseda IF. "Vi förhandlade ett tag", säger VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

Foto: Arkiv/Montage

Ishockey2021-03-09 19:00

Det var inför säsongen 2019/2020 som den överraskande nyheten slog ned: Simon Dahl lämnar Virserum för stora rivalen Åseda. 

Knappt ett år senare gjorde lagen upp om förstaplatsen i Hockeytrean och var på god väg mot Alltrean. Då avbröts säsongen. VSGF tog kort efter det kontakt med sin forne poängkung och en comeback var aktuell. 

– De (VSGF) ringde ganska tidigt och det fanns absolut intresse från min sida, förklarar Simon Dahl. 

Förhandlingarna drog ut på tiden och återkomsten blev till slut aldrig verklig.

– Vi förhandlade ett tag men sen tröttnade vi, säger VSGF:s tränare Wictor Holmberg och fortsätter:

– Han gav oss inget besked och då sa vi att "det är bättre att du spelar i Åseda". Sen gick det en vecka och vi hördes igen och tog upp det, men det var bara en massa velande. I Åseda får han mer pengar och det är sjuk skillnad på kontrakten. Dessutom hade de (Åseda) lovat honom speltid och att man bara ska köra på tre femmor, vilket jag inte kunde lova. 

Simon Dahl berättar att speltiden och rollen i Åseda var avgörande faktorer till att han förra veckan bestämde sig för att förlänga kontraktet med klubben. 

– Det är klart... Jag är 30 år nu och spelar inte i division 3 bara för att vara en i mängden. Jag vill vara en ledande spelare och Åseda kunde erbjuda mig en stor roll i laget. Sen ska jag inte hymla om att det var pengar inblandade, för det var det. Men VSGF har också erbjudit pengar och det var inte det som avgjorde i slutändan, menar Dahl och fyller i:

– Med tanke på att jag bara spelade en kort stund senast så kändes det ganska naturligt att fortsätta. Jag fick inte riktigt se Åsedas rätta sida och vice versa. Det är en proffsig förening och fantastiska lagkamrater. Nu hoppas vi att det blir lite folk på matcherna nästa säsong också.

Han blir dessutom lagkamrat med Daniel Öhlund, som gjort samma flytt som Dahl gjorde förra säsongen (VSGF till Åseda).

– Vi kommer få ett slagkraftigt lag. Stommen är kvar och därtill har vi kryddat det med dels Öhlund, dels några utländska spelare, säger Vimmerbykillen. 

Mycket talar för att det blir en liknande toppstrid i "trean" även kommande säsong. VSGF har också varit aktiva och kommit en bit på vägen med lagbygget. Och mer är på gång, enligt tränaren Wictor Holmberg. 

– Vi har en amerikan på väg in, som ser jäkligt intressant ut. Det är i stort sett färdigt med honom, vi bara väntar på att han ska spela klart slutspelet med sitt nuvarande lag i Nordamerika, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!