Årets första seger för Virserum

Virserum tog en skön bortaseger en välspelad division 3-match. De vann med 6-5 i en riktig rysare borta mot Motala.

Simon Dahl, matchens bästa spelare och tremålsskytt för Virserum.

Ishockey2019-10-10 22:21

Virserum förlorade hemmapremiären mot Åseda med 3-2. I säsongens andra match, borta mot Motala AIF, tog laget sin första seger i division 3.

Inledningsvis var hemmalaget Maif bättre. De fick också in två mål tidigt i den första perioden.

– När vi kommer ut i första perioden känns det som att vi inte riktigt är förberedda på vad som väntar. Där hänger vi inte riktigt med. Sedan i slutet av första tycker jag vi får upp farten, säger VSGF-tränaren Tomas Larsson.

Ja, Virserum fick upp farten, men det stod fortfarande 2-0 till Motala inför andra perioden. Då vaknade VSGF till rejält. I powerplay reducerade Daniel Öhlund. Därefter flöt det på. Rasmus Strömdahl, Simon Dahl och Carl Andrae gjorde varsitt mål vilket gav VSGF en ledning med 4-2.

– I andra tycker jag att vi är klart bättre. Vi pratade i pausen vad vi skulle ändra på och spelarna gjorde precis det vi hade pratat om, tycker tränaren.

Tredje perioden blev en riktigt spännande sådan. Förvisso gjorde Virserum 5-2 tidigt, men efter två reduceringsmål blev det kamp igen. Tack vare två snygga mål av Simon Dahl i sista perioden kunde VSGF till slut vinna med 6-5.

Tomas Larsson om Simon Dahl:

– Det är klart att han är en otrolig målskytt och en jättebra hockeyspelare. Han är en av de äldre spelarna som ska bära det här laget. Samtidigt skulle han inte kunna göra så mycket poäng om han inte hade ett bra lag omkring sig.

Efter en seger och en förlust, men två bra prestationer, kan nu Virserum sikta på en bra placering i Hockeytrean.

– Vi har inte pratat om någon målsättning. Mycket handlar om utveckling av spelare och laget, men personligen tycker jag att vi ska sikta på att nå Alltrean, säger Tomas Larsson.

Här har VSGF-forwarden Carl Andrae lyckats få ett övertag på Maifs lagkapten Pontus Ronell. Virserum var också det bättre laget i matchen och de lyckades vinna med 7-6.