"Är som att åka skridskor uppför"

Kristoff Kontos och hans Vimmerby förlorade efter förlängning mot Mörrum. Matchen slutade 6-5 till hemmalaget. Kanadicken, som gjorde två mål, är dock inte orolig. "Det är inte som att vi förlorar med 6–0 och spelar uselt", säger han.

Kristoff Kontos gjorde två mål för Vimmerby Hockey mot Mörrum.

Kristoff Kontos gjorde två mål för Vimmerby Hockey mot Mörrum.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-05 22:29

Det var en lugn, men besviken Kristoff Kontos vi pratade med efter förlusten borta mot Mörrum. 

– Det är tufft att förlora i förlängning. Det är alltid svårt att vara en man mindre på övertid. Men det är upp till oss att vara lite smartare, så vi inte får utvisningar, säger kanadicken. 

26-åringen tycker att VH gjorde mycket bra, men konstaterar att de många utvisningarna påverkade laget. Vimmerby hade hela 12 utvisningsminuter, medan Mörrum bara hade 2. 

– Vi spelade hårt och gjorde många bra grejer. Uppenbarligen är det tufft att vara en man mindre så många gånger. Det är som att åka skridskor uppför, när man spelar boxplay. Det är inte hela anledningen, men en stor anledning till att vi inte spelade så väl som vi kan, säger Kontos. 

Alla boxplay tröttade inte bara ut bortaspelarna, utan renderade i insläppta mål. Mörrum, med vassa spelare som Marcus Paulsson, gjorde fyra av sex mål i PP. 

– De har bra powerplay. Det är tufft för våra boxplayspelare att spela så mycket boxplay och sedan gå ut och orka spela fem mot fem också, förklarar kanadicken. 

Kristoff Kontos var en av de bästa VH-spelarna mot Mörrum och gjorde två mål. Först snappade han upp en felpassning och fick ett friläge, som han gjorde mål på. Sedan satte han en straff, som kom till efter att Nils Rygaard blivit fälld, när han hade friläge i boxplay. 

– Vi tränar mycket på det och jag var pigg på bänken. Tränaren gav mig chansen och jag var glad att kunna sätta den. Jag tror inte att jag gjort mål på en straff under ordinarie tid, bara i straffläggning, säger Kontos, som trots två mål inte är särskilt nöjd. 

– Det känns alltid bra att sätta dit pucken, men när vi förlorar med 6–5 i en jämn match spelar det ingen roll. Personligen vill jag hjälpa till att bidra till defensiven också. Vi ska inte behöva göra sex, sju mål för att vinna. 

Nu har Kristoff och hans Vimmerby tre raka matcher med poängtapp. De har tappat lite av sitt stora försprång i tabelltoppen. 

– Jag tycker att vi har gett oss själva chansen att vinna i alla tre matcher. Även om det varit samma prestation har vi fallit på målsnöret. Det handlar om att vi saknat det lilla sista, eller fått för många utvisningar. Det är inte som att vi förlorar med 6–0 och spelar uselt. Vi gör allt för att vinna och tyvärr har vi inte lyckats i de senaste matcherna. 

Vad tänker du inför fredagens match mot Tyringe?

– Vi tar alla matcher på samma sätt och vill spela likadant oavsett motstånd. Varje match är en ny chans att gå ut och spela vårt bästa. Förhoppningsvis kan vi ta tre poäng, avslutar tvåmålsskytten. 

Matchfakta

Mörrum GoIS-Vimmerby Hockey 6-5 e.f.

Första perioden: 0-1 (01:39) Oskar Carlsson (Edwin Johansson), 0-2 (07:46) Pierre Gustavsson (Wilmer Lindblad, Eddie Levin), 1-2 (10:50) Marcus Paulsson (Hampus Melén, Ahlbin Hernod), 2-2 (18:22) Dave Lindarv (Tom Mäkitalo, Andreas Silverberg), 3-2 (19:47) Adam Ingvarsson (Dennis Finn-Olsson, Hampus Melén)

Andra perioden: 3-3 (23:09) Kristoff Kontos, 4-3 (26:25) Andreas Maier (Dennis Finn-Olsson, Ahlbin Hernod), 4-4 (28:30) Oliver Kempainen (Jakob Karlsson, Anton Carlsson)

Tredje perioden: 4-5 (43:14) Kristoff Kontos, 5-5 (44:27) Marcus Paulsson (Adam Ingvarsson, Dennis Finn-Olsson)

Förlängning: 6-5 (60:39) Dave Lindarv (Marcus Paulsson, Alexander Molldén)

Skotten: 30-35

Publik: 329.

Utvisningsminuter: 2-12

VH:s kanadick gjorde en bra insats, trots att laget bara fick med sig en poäng från Jössarinken i Mörrum.
VH:s kanadick gjorde en bra insats, trots att laget bara fick med sig en poäng från Jössarinken i Mörrum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om