Glädjebesked när Anton gjorde klart: "Ingen tvekan"

Han fick chansen i Allsvenskan. Det spelar ingen roll för VH-forwarden Anton Carlsson. Han har redan gjort sitt val inför nästa säsong: "Jag förlänger med Vimmerby". Sportchefens ord: "Jätteskönt".

Anton Carlsson har valt att förlänga sitt kontrakt med Vimmerby Hockey. Något som gläder sportchefen Pelle Johansson.

Anton Carlsson har valt att förlänga sitt kontrakt med Vimmerby Hockey. Något som gläder sportchefen Pelle Johansson.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-02-10 16:00

Det hör inte till vanligheterna. Ofta dras det ut på tiden och spelare ser sig om när det handlar om klubbval.

Eddie Levin och Anton Carlsson har slängt alla frågetecken och ovissheten i soptunnan, redan nu. Deras besked är klart och tydligt: "Vi stannar".

Levin gjorde klart nyligen och nu är det hans kedjepolare i förstalinan Anton Carlssons tur.

– Det var aldrig någon tvekan, säger han och tillägger:

– Jag trivs så bra här och det finns ingen anledning för mig att inte fullfölja det kontrakt jag hade på 1+1 år. Det är så mycket annat som ska till för att man ska flytta härifrån. Vimmerby betyder mycket för mig och jag vill fortsätta på den resa vi är inne på, säger Carlsson. 

Han har levererat på mycket hög nivå den senaste tiden och är på allvar tillbaka efter den axelskada han ådrog sig som höll honom borta från spel en tid.

– Det funkar bra nu och axeln känns helt okej.

undefined
Anton Carlsson, Vimmerby Hockey

Vad är dina tankar om säsongen hittills?

– Det har på många sätt varit lärorikt. Vi fick en tuff start resultatmässigt och det var jobbigt att missa Allettan. Det var ändå vårt mål. Sen tycker jag att vi spelade bra i höstas, men fick inte med oss poängen. I vårserien har det mesta flutit på bra. Vi har fått i gång alla enheter och målskyttet är utspritt på många. Det är viktigt.

Hur ser du på fortsättningen?

– Det kommer att bli ett jäkla krig. Vi har förstås ett bra läge, men möter tre lag nu som har allt att spela för. De kämpar för sin överlevnad och det finns kvaliteter i de här lagen (Mörrum, Forshaga och Köping).

Precis som det finns i Vimmerby Hockey. Anton Carlsson säger föga överraskande att det är roligt att spela i VH och att de också tillåts spela en kreativ och utvecklande hockey.

Vad är det viktigaste för att ni ska lyckas även i slutskedet av serien?

– Att vi är där mentalt och är inställda på att vi har tuffa matcher framför oss. Visst, vi har gjort det bra hittills, men samtidigt är form en färskvara.

Anton Carlssons besked att förlänga gläder förstås sportchefen Pelle Johansson, tillika assisterande tränare:

– Det betyder jättemycket och är någonstans ett kvitto på att föreningen gjort något bra.

Är det fler spelare som är på gång att förlänga?

– Det finns ett par förslag ute, så kan jag säga.

Jakob Karlsson...?

– Det hänger på vad han själv vill och hur han kan få ihop livspusslet. Han gör ju faktiskt en av sina bästa säsonger och är riktigt rapp.

undefined
Pelle Johansson, Sportchef Vimmerby Hockey.

Du är inte bara sportchef, utan även assisterande numera. Hur funkar det?

– Det är roligt att få vara med i hetluften och känna tävlingsnerven – och skönt att få skrika av sig lite ibland, haha. Sen finns det nackdelar också. Det kan vara så att man gärna vill studera några spelare lite extra, men det är svårt när man står i båset. Det går så pass fort på isen, därför är det svårt. Över tid går det nog inte att kombinera.

På tisdag stänger transferfönstret. Tittar ni på förstärkningar?

– Svårt att säga. Det är inte så att vi är inne i ett akut jagande. Blir det aktuellt så handlar det om max en forward. Efter tisdag är trupperna låsta och då går det inte att förändra. Samma sak när det gäller lån av spelare.

Häromdagen fick forwarden Charlie Björklund sin dom efter matchstraffet han ådrog sig mot Eskilstuna. Björklund stängs av i de tre nästkommande matcherna.

Vad tycker du om det?

– Det kanske blev någon match mer än vad vi räknat med. Om det varit i SHL eller Allsvenskan hade det blivit något match mindre, men då hade det istället också blivit böter.

Mer nytt: Theo Lundqvist väljer att tacka för sig den här säsongen. Enligt uppgifter handlar det om mindre speltid än vad som önskats från forwardens sida.

– Jag har inga kommentarer kring det, säger Pelle Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!