Ännu en VIK-match blir inställd: "Jobbar mot klockan"

Först blev matchen mot AIK inställd för Västerviks IK och nu är det klart att även hemmamatchen mot Tingsryds AIF blir inställd.

VIK har återigen drabbats av covid-19.

VIK har återigen drabbats av covid-19.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-12-13 15:31

På fredagskvällen kom beskedet att lördagens bortamatch i Hockeyallsvenskan mot AIK blev inställd för VIK sedan två av spelarna hade visat upp symtom för covid-19 plus att det gav positivt utslag för fem av spelarna när snabbtesterna gjordes på fredagseftermiddagen.

– Vi har fått tillbaka provsvaren för de två spelare som kände av symtom och de gav positiva utslag. Vi har även skickat iväg testerna för de fem spelarna som fick positiva utslag på snabbtesterna. De svaren får vi under måndagskvällen. Hittills har alla tester som vi har skickat iväg varit positiva och det mesta talar för att det är så även denna gång, säger VIK:s tränare Mattias Karlin.

De spelare och ledare som har fått negativa provsvar på snabbtesterna hittills ska återtestas under måndagen eller tisdagen.

– Vi pausar verksamheten delvis. De sju-åtta spelarna som har haft covid-19 kan fortsätta träna. Spelarna som ska testas igen och får negativa utslag kan efter det börja träna igen, berättar Mattias.

Det är redan klart att onsdagens hemmamatch mot Tingsryds AIF är framflyttad. Även lördagens hemmamatch mot Mora IK är i rikszonen för att bli framflyttad.

– Vi jobbar mot klockan i nuläget och sannolikt blir matchen mot Mora också framflyttad, säger Mattias Karlin.

Några nya speldatum för matcherna mot AIK och Tingsryd är ännu inte presenterade. Sedan tidigare har VIK två matcher framflyttade på grund covid-19. Det är emot Almtuna, ska spelas 4/1, samt Tingsryd, ska spelas den 17/2.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!