Två avbräck för VH i hemmapremiären mot Karlskrona

Senast Vimmerby och Karlskrona möttes blev det en sur förlust för VH. Nu drabbar lagen samman igen, den här gången i Allettan. "Vi ser fram emot att få spela hemmapremiär", säger Staffan Lundh, tränare i Vimmerby Hockey.

Hemmapremiär mot Karlskrona HK. Det är vad som väntar för Vimmerby Hockey på fredag kväll.

Hemmapremiär mot Karlskrona HK. Det är vad som väntar för Vimmerby Hockey på fredag kväll.

Foto: Magnus Strömsten/Haris Dreco

Ishockey2021-12-10 11:00

Premiären är avklarad. Vimmerby Hockey vann (0–3) borta mot Skövde AIK i söndags när den södra Allettan brakade igång och tog tre sköna poäng.

– Vi har stängt ner den matchen och kan väl konstatera att vi inte gjorde en bra sista halva av den första perioden. Sen tycker jag att vi gör det bättre och höjer oss. Visst, det är alltid svårt med en sån premiär när motståndarna spelar hemma och har bra energi. Det var skönt att vi fick tre poäng med oss, säger VH-tränaren Staffan Lundh när han blickar tillbaka på förra helgen.

Nu väntar med största sannolikhet ett betydligt tuffare test när Karlskrona HK gästar ishallen i Vimmerby.

– Det ska bli en rolig match. Vi ser fram emot att få spela hemmapremiär och jag hoppas att vi kan hitta en bra glöd och sätta vår ton på matchen, menar Lundh.

Och det är ett KHK som har plusstatistik på VH den här säsongen. Ni som hängt med minns kanske kalabaliken tidigare i höstas, när VH vägrade att åka till bortamatchen mot Karlskrona. Den matchen förlorade man "skrivbordsvägen", med 5–0. När de båda sedan drabbade samman på VH:s hemmais blev det en klar 4–1-seger för Karlskrona.

– Det finns lite småsaker att förändra från den matchen. Vi skvätte iväg lite puckar och tillät Karlskrona att vända från egen zon. Vi vill hålla pucken lite längre nu och hota mer i vår offensiv. Vi gjorde inte vår bästa match då, säger Lundh.

Viktige backen Aku Alho saknades (sjuk) i premiären mot Skövde och kommer inte heller att spela mot KHK. Även Niki Koskinen har insjuknat under veckan. Unge Martin Holmstrand kommer in istället för Koskinen och gör säsongsdebut.

Robin Christoffersson får fortsatt förtroende i målet för VH.

* Vimmerby Tidning direktrapporterar från fredagens match, med start klockan 18:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!