Ännu en förlust på bortais för Oskarshamn

Oskarshamn såg länge ut att bryta sin långa svit av bortaförluster. Men Växjö kom ikapp och gjorde matchavgörande 3–2 när endast 12 sekunder återstod att spela. –Vi gör en bra bortamatch. Men en dålig utvisning på slutet avgör matchen, tyvärr, säger backen Robin Norell efter sitt lags nionde raka SHL-nederlag på bortais.

Växjös Tobias Rieder avgjorde mot Oskarshamn med bara sekunder kvar att spela.

Ishockey2022-02-24 21:20

Robin Norell, tidigare i Djurgården, inledde sin första säsong i Oskarshamns tröja med att göra ett mål på 36 SHL-matcher. Nu har backen plötsligt satt två baljor inom loppet av tre dagar.

– Jag fick en bra passning, det var bara att lägga den på mål, säger han om målet som innebar att hans lag tog ledningen i Smålandsderbyt.

Hynek Zohornas 2–0-mål, inspelat i powerplay i början av den andra perioden, såg ut att föra Oskarshamn en bra bit närmare ett trendbrott på resande fot.

Nätade mot moderklubben

I slutskedet av den andra perioden reducerade Växjö då Olle Lycksell, för andra gången denna säsong, gjorde mål mot sin moderklubb Oskarshamn.

– Vi släpper in dem lite i matchen, säger Robin Norell.

7.12 in i den tredje perioden gjorde Växjös back Ludvig Claesson 2–2. Matchen såg sedan ut att vara på väg mot förlängning, men med 2.07 kvar av den tredje perioden ljöd en domarsignal som kändes jobbig för Robin Norell.

– Det är en dålig utvisning av mig, den är inte alls rolig, säger han om sina två minuter för interference.

När endast 12 sekunder återstod att spela kunde en maktlös Robin Norell, från sin plats i utvisningsbåset, bara se på när Tobias Rieder avgjorde för Växjö.

– Det tar emot att se att den går in.

Glada miner

Betydligt muntrare miner rådde inom Växjös lag efter slutsignalen.

– Tre poäng, säger Ludvig Claesson.

Det regerande svenska mästarlaget har nu vunnit fem av lagets sex senaste matcher.

TT: Är Växjö ordentligt på gång?

– Det hoppas jag. Jag tycker att vi under den senaste tiden radat upp bra matcher, det är viktigt att ta med oss in i slutspelet, säger Claesson.

Oskarshamns förlustsvit på bortais är nu uppe i nio matcher.

– Det är inget som vi inom laget fokuserar på, vi fokuserar på att vinna nästa match, säger Norell.

Oskarshamn ligger för närvarande nia i den ännu haltande SHL-tabellen, men har en topp sex-placering inom räckhåll.

TT: Om du inför säsongen erbjudits Oskarshamns nuvarande tabelläge, hade du tagit det?

– Absolut, alla dagar i veckan. Vi kommer att ge allt under de sista matcherna, säger Robin Norell.