Lundh: "Saknade fokusering och laddning"

Mariestad bjöd Vimmerby på en riktig chockstart. Efter det mäktade laget aldrig med att resa sig. "Vi är ändå med i matchen en bra bit in i tredje perioden, men visst haltade vårt anfallsspel rejält den här gången", sa VH-tränaren Staffan Lundh efter förlusten med 3–0.

Robin Christoffersson var den enda VH-spelaren som kom upp i nivå mot Mariestad.

Robin Christoffersson var den enda VH-spelaren som kom upp i nivå mot Mariestad.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2022-02-19 19:32

Det kan onekligen vara tvära kast inom idrotten. Fråga bara vilken spelare i Vimmerby Hockey som helst. Efter att ha läxat upp topplagen Dalen och Nybro så kändes fallet mot Mariestad extra tungt. I en match där VH hade chansen att avancera i tabellen vid seger, slutade det istället med en klar förlust efter en blek insats. 

– Ja, tyvärr var vi inte riktigt nära någon gång. Det kändes som att den rätta fokuseringen och laddningen saknades. Vi hade ändå pratat om innan att vi skulle vara beredda på att Mariestad brukar gå hårt från början, men det hjälpte inte.

Staffan Lundh fick se sitt lag slå pucken till icing gång på gång i början. Till slut ledde det till 1–0 för Mariestad efter knappt tre minuters spel.

– Det var en onödig bjudning. Vi hade pucken under kontroll två gånger om i situationen innan. Vi hittar inga bra lösningar och tar dåliga beslut och då blir det så.

Baklängesmålet fungerade inte heller som någon väckarklocka för Vimmerbyspelarna som fortsatte att agera segt ute på isen. Knappt åtta minuter in i matchen kände sig tränare Lundh tvungen att ta timeout.

– Vi behövde göra något för att reda ut situationen. Det gav väl ingen jätteeffekt direkt, men mot slutet av andra perioden tyckte jag ändå att vi kom in i det lite bättre.

I andra perioden lyckades VH hålla 0–0. Försvarspelet blev stabilare och framåt fick man chansen i power play två gånger om.

– Vi hade svår att få till det med en man mer på banan också och då är det tufft, sa Lundh som tackade en storspelande målvakt för att laget ändå höll sig kvar i matchen.

– Försvaret håller vi ändå ihop väl och Robin Christoffersson gör en jättematch i mål. Han ger oss chansen att vara med i matchen lite längre.

Knappt halvvägs in i andra perioden kom 2–0 till slut. VH gjorde ett sista försök med att ta ut målvakten, men det ledde bara till 3–0.

Vad säger du om Jacob Isakssons debut?

– Det var en otacksam match för honom att börja med. Men han fick en match i kroppen och kommer in i det mer och mer förhoppningsvis.

VH får istället sikta på revansch mot Väsby hemma på onsdag.

Målen:

Första perioden: 1–0 (2.44) Simon Ericsson.

Tredje perioden: 2–0 (47.36) Oliver Kandergård, 3–0 (58.53) Jesper Lindén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!