Andreasson om eleganta målet: "Rullat på bra"

Först spräckte Pontus Andreasson återigen målnollan – i dramat borta mot Örebro. Sedan gjorde slutspelskungen ett makalöst ”Kenta Nilsson-mål” – och såg till att Luleå tog ett jättekliv mot semifinal efter 2–1-segern i Behrn arena. –Självförtroendet är riktigt bra just nu och vi har bra kemi i kedjan, det har rullat på bra, säger han till TT.

Luleås Pontus Andreasson bjöd på show i bortasegern mot Örebro.

Luleås Pontus Andreasson bjöd på show i bortasegern mot Örebro.

Foto: Pavel Koubek/TT

Ishockey2022-04-06 21:36

Norrbottningarna vann det första kvartsfinalmötet med klara 5–1 när Pontus Andreasson slog till med ett hattrick i sitt livs första slutspel.

På onsdagskvällen visade 23-åringen på nytt vägen med två fullträffar – varav ett riktigt drömmål – och nu har Luleå 3–1 i matcher i kvartsfinalserien. På fredag kan Luleå säkra semifinalplatsen på hemmaplan.

– Det ska bli otroligt sköt att flyga hem nu och spela inför en fullsatt hemmaplan. Vi ska försöka ta den matchen och avgöra, säger han.

"Lite turligt"

Alla målen kom i mittenperioden. Efter knappt halva matchen inledde Andreasson målskyttet när han kom fri från utvisningsbåset och satte pucken mellan benen på Örebromålvakten Jhonas Enroth.

– Det är väl lite turligt såklart att få pucken i ett sådant läge, men sedan försöker jag bara trycka den mellan benen ganska tidigt.

Tämligen omgående kvitterade Linus Öberg efter rena klapp-klapp-spelet i powerplay.

När drygt en minut återstod av perioden bjöd Pontus Andreasson på ett riktigt ”Kenta Nilsson-mål”, då han släppte över pucken och lade in en backhand bakom en grundlurad Enroth. Och det var förstås Linus Omark som serverade kedjekompisen genom en lång och mycket elegant genomskärare från egen blå. Andreasson och Omark öste in poäng i slutet av grundserien – och radarparet har nu inlett slutspelet på bästa sätt.

– Jag får en bra passning från Omark, sedan försöker jag bara får upp farten lite och får lite hjälp av Örebrospelaren som gör så att pucken glider in där. Jag försöker bara gå åt sidan så att målvakten ska få en förflyttning, säger Andreasson om supermålet som också var hans sjätte i kvartsfinalserien.

"God hjälp"

TT: Det har gått fort. För tre år sedan spelade du i division 1. Nu tillhör du toppkedjan som kan vara på väg att leda Luleå till ett SM-guld.

– Jo absolut, men när jag kom hit så har jag fått chansen att spela med Omark som är en av seriens bästa och (Juhani) Tyrväinen som är en extremt bra center. Jag får god hjälp.

TT: Det är ett tiotal NHL-klubbar som visat intresse – och det sägs att du ska vara överens med Detroit Red Wings. De lär inte ha blivit besvikna i kväll.

– Jag vet inte… Just nu får jag försöka ha fokus på här och nu, så får vi se sedan.

Örebro kom till spel utan stjärnforwarden Robin Kovacs som redan dagen innan matchen, själv gick ut i media och berättade att han var petad i den fjärde kvartsfinalen. Även prestigevärvningen Daniel Audette stod utanför laget. Enligt klubben ska de kontroversiella besluten bero på sportsliga grunder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!