Ändrade planer – VH i farten redan på fredag

Tanken var att Vimmerby Hockeys återstart skulle ske på söndag, mot Mörrum. Det blir inte så. VH kommer att spela redan på fredag. "Vi är redo", säger tränaren Phil Horsky.

Vimmerby Hockey spelar redan på fredag, mot Kallinge.

Vimmerby Hockey spelar redan på fredag, mot Kallinge.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-12-15 14:48

Istället för bortamatch mot Mörrum på söndag, blir nu alltså hemmamatch mot Kallinge på fredag. 

– Det blir bra att börja hemma. Det känns skönt, säger VH-tränaren, som är irriterad på förbundets sätt att hantera matchschemat. 

– Jag saknar ord. Jag förstår inte hur de tänker. Varför kan de inte skjuta på grundserien en vecka när situationen är som den är? Det måste finnas en annan flexibilitet och en respekt gentemot spelarna. Det är klart att de också vill kunna åka hem och fira jul med sina familjer. Jag är besviken, samtidigt är det bara att gilla läget. 

Det minst sagt tighta spelprogram som väntar, beror på det utbredda coronautbrottet bland lagen i serien. Vimmerby har sju matcher kvar att spela, med återstart nu på fredag. 

VH har hunnit träna en dryg vecka. Så här säger Horsky om läget:

– Vi är redo att spela. Vi har stegrat träningen steg för steg och i måndags tränade alla. Vi tränar alla dagar den här veckan innan matchen mot Kallinge. Det har varit lite som att köra en försäsong igen och det kommer att ta tid innan alla når hundra procent. 

Det färska nyförvärvet, Johan Schreiber, anlände till Vimmerby under tisdagen och enligt planen kommer han att slängas in i hetluften direkt på fredag. 

De kommande två matcherna är hyperviktiga, då motståndarna Kallinge och Mörrum i allra högsta grad är med i striden om en plats i Allettan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!