Andra raka segern för krislaget Rögle

Har det tippade topplaget Rögle vaknat till i SHL? Efter att ha krossat Timrå vann Ängelholmsklubben med 4–2 hemma mot tabelltrean Frölunda. –Vi kände att det var dags att bara köra på allt vi kan, säger tvåmålsskytten Adam Edström.

Adam Edström satte två mål för Rögle när Ängelholmsklubben vann hemma mot Frölunda. Arkivbild.

Ishockey2022-12-18 20:28

I torsdags körde Rögle över Timrå på hemmais med 6–1 – fyra av målen kom i den andra perioden. Nu blev det 4–2 mot tabelltrean Frölunda.

– Det är klart att det (Timråsegern) ger extra energi, säger tvåmålsskytten Adam Edström.

Rögle har de senaste säsongerna varit ett topplag i SHL, men har haft en tuff höst. I våras vann laget Champions Hockey League (CHL), men denna säsong åkte Rögle ut i kvartsfinal mot finländska Tappara och innan storsegern mot Timrå hade skåningarna tre raka förluster i SHL.

"Det här är Rögles match"

– Någonstans hade vi väl byggt upp den energin lite efter ett tufft uttåg i CHL där uppe i Tappara. Då kände vi att det är dags att bara köra på allt vi kan, säger Adam Edström.

Även om Frölunda reducerade två gånger om i slutperioden var bortalaget aldrig nära mot Rögle, som firade 90 år som förening.

– Det här är Rögles match, det är inte vår match. Vi är alldeles för slarviga i dag, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Rönnberg kallade insatsen för ett "stort steg bakåt" och att CHL-kvartsfinalen mot Skellefteå (Frölunda vann efter straffar) i tisdags möjligtvis påverkade spelarna mentalt.

– Jag har två spelare som spelar bra i dag och det är Jan Mursak och Filip Johansson. De övriga är inte i närheten av sitt bästa jag i dag, säger Rönnberg.

Rögles målkung Adam Tambellini (tolv mål) gav hemmalaget ledningen 8.28 minuter in på matchen. Mindre än två minuter senare skickade Adam Edström in 2–0 på en retur framför mål.

I mittenakten utökade Daniel Zaar till 3–0 i numerärt överläge innan Edström återigen var stark framför målet och petade in 4–0 bakom Frölundamålvakten Lars Johansson.

– In och vara jobbig framför målvakten är något som passar mig. Det är något jag har gjort och jobbat på sedan jag var liten. Och med min storlek så blir det lite enklare också, säger den 194 centimeter långe Rögleforwarden, som nu svarat för tre SHL-mål denna säsong.