Andersson: "Vi skildes åt bra"

Backen Alexander Andersson har brutit kontraktet med Vimmerby Hockey. "Det har varit jättekul", säger han om tiden i Vimmerby.

Alexander Andersson har brutit sitt kontrakt med Vimmerby.

Alexander Andersson har brutit sitt kontrakt med Vimmerby.

Foto: Arkivbild

Ishockey2019-10-10 13:47

Under onsdagskvällen, i samband med Vimmerbys match mot Kallinge/Ronneby, blev det klart att den 21-åriga Vimmerbybacken Alexander Andersson lämnar klubben. 

–  Alexander bryter kontraktet av personliga skäl. Han känner att han kört fast både hockeymässigt och personligen. Det finns inga hard feelings. Vi önskar Alexander all lycka till framöver, sa då Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. 

Sporten har under torsdagen pratat med Alexander Andersson själv. Han ville inte säga så mycket om anledningen till att han lämnar. 

 – Jag känner att utöver det jag har sagt till Vimmerby vill jag inte uttala mig om det. Jag känner att det bara är onödigt. Vi skildes åt bra, tycker Stockholmskillen. 

Hur blir det för dig nu? Vet du var du kommer spela härnäst?

 – Nej. Några klubbar har hört av sig, men jag har inte bestämt något ännu. Vi får se. 

Alexander Andersson kom till Vimmerby från Växjö Lakers ungdomslag inför förra säsongen. Han har sammanlagt hunnit med 42 matcher, sex mål och nio assist. 

 – Det har varit jättekul. Vimmerby är en proffsig förening. Nu är det tråkigt att det blev som det blev, men jag har haft en bra tid här med alla grabbar. Särskilt förra säsongen när vi gick så långt. Det var en jätterolig första seniorsäsong för mig. Jag tar bara med mig positiva minnen, säger backen. 

Vad tycker du om den här säsongen hittills och den nya tränaren (Peter Nordström)?

 – Det har varit ojämna resultat och spelet har inte varit helt hundra, men intentionerna finns där. Jag tror att det kan bli bra på sikt, när spelet har satt sig och laget blivit mer samspelt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!