Alsenfelt om tuffa tiden: "Måste hålla en balans"

Efter 4-0-förlusten i Gävle studsade Malmö Redhawks tillbaka och vann hemmamötet Växjö Lakers. Då var Malmömålvakten Oscar Alsenfelt tillbaka på toppnivå. –Det är vad jag har betalt för, säger han till TT.

Malmös målvakt Oscar Alsenfelt.

Malmös målvakt Oscar Alsenfelt.

Foto: Anders Bjurö/TT

Ishockey2021-12-28 22:54

Tydligast var kontrasterna för målvakten Oscar Alsenfelt som släppte in fyra av 17 skott mot Brynäs och en match senare storspelade mot de regerande svenska mästarna.

– Jag har varit bra men inte bäst, och bäst är både vad jag och de runtomkring mig förväntar sig. Det är både vad jag jobbat ihop till och har betalt för. Jag har velat ha några procent till, men man måste ha tålamod och förstå processen.

"Försökt hålla mig cool"

Det var en ovan sitts för Oscar Alsenfelt. Segern innebar hans första med Malmö sedan den 18 november.

– Som målvakt kan man inte vara frustrerad eller full med adrenalin. Man måste försöka hålla en balans, så jag har försökt hålla mig cool.

Efter den bleka insatsen i Gävle dominerade Malmölaget den första perioden. I de kommande två var spelet betydligt jämnare och gästerna skapade en uppsjö chanser, bland annat genom Richard Gynge och Joel Kellman.

Men allt som oftast stod Alsenfelt i vägen. Några av räddningarna kan kvala in som säsongens svettigaste.

– Oscar har en stor match i dag. Kul att se honom tillbaka på riktigt. Han är otroligt viktig för oss, inte minst vid ett tillfälle där de pressar oss till ett långt byte och han räddar fem eller sex skott, summerade tränare Joakim Fagervall.

"Haft svårt att hitta vår identitet"

Alsenfelt själv om vad som varit en testande tid:

– I ett sådant läge måste man ha tålamod, och jag har haft privilegiet att jag kan ha det eftersom folk vet hur bra jag är. Det hade kanske varit annorlunda för tio år sedan. Nu har jag kunnat hålla mig lugn och jobba systematiskt.

Trots tre poäng återfinns Malmö fortsatt på tolfte plats. Men trenden är positiv. Fyra segrar, de senaste fem matcherna.

– När säsongen började hade jag inte gissat att vi skulle vara här nere. Men vi har haft svårt att hitta vår identitet. Vi måste veta hur vi ska tänka och vilka strukturer vi står för, det tycker jag vi gör bättre nu och därför spelar vi bättre, avslutar målvakten.

Växjös Emil Forslund framför Malmös målvakt Oscar Alsenfelt.
Växjös Emil Forslund framför Malmös målvakt Oscar Alsenfelt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!