Nybro blev för tunga för decimerat VH

Serieledande Nybro blev en för tuff uppgift för Vimmerby Hockey. Onsdagens hemmamatch förlorades med 5–2.

Nybro kvitterade snabbt till 1-1 mot VH.

Ishockey2021-12-15 21:03

VH fick en flygande start då Gustav Jansson lite turligt hittade in med ett långskott som målvakten inte var med på. Gästerna svarade snabbt och hade vänt till 2–1 efter drygt fem minuter och ledde rättvist efter första perioden.

I andra lyfte sig VH ett snäpp och var det bättre laget. De fick också ett läge i spel fem mot fyra som de inte lyckades utnyttja. Istället gick Nybro ifrån till 4–1 efter att effektivt tagit tillvara på de chanser som de lyckades skapa.

Ett visst hopp tändes för VH fem minuter in i tredje då Jakob Karlsson reducerade till 4–2. Det släktes illa kvickt av Nybros 5–2 minuten senare.

Resultatet innebär att VH åkte på sin tredje raka förlust medan Nybro ångar på med fyra raka segrar och leder serien.

VH saknade fyra backar i form av Måns Krämer, Aku Alho, Helge Holmstrand och William Dageryd innan matchen. Dessutom fick Hugo Enock kliva av matchen mot Nybro efter första perioden.

VH möter Mariestad borta på söndag innan ett välbehövligt juluppehåll väntar i Allettan.

Målen:

Första perioden: 1–0 (1.40) Gustav Jansson (Christian Lindberg, Todd Winder), 1–1 (2.34) Janne Väyrynen, 1–2 (5.20) Simon Hansson.

Andra perioden: 1–3 (28.35) Lukas Macklin, 1–4 (36.27) Axel Lindström.

Tredje perioden: 2–4 (45.23) Jakob Karlsson (Todd Winder), 2–5 (46.34) Lukas Macklin

VH fick en bra start med 1-0 tidigt hemma mot Nybro.