AIK storsatsar – får in 40 miljoner: "Roligt"

Den hockeyallsvenska klubben AIK satsar för att nå SHL. 40 miljoner kronor över tre år kommer man få in för att stärka bland annat spelartruppen. Dessutom är Niklas Persson ny sportchef.

AIK vill nå SHL. Arkivbild.

AIK vill nå SHL. Arkivbild.

Foto: Ali Lorestani/TT

Ishockey2023-04-03 12:55

"Tillskotten kommer att möjliggöra ett ännu starkare lag och i sin tur kraftigt öka intresset bland supportrar och sponsorer", skriver ordföranden Johan Palmgren och vd Anders Olson i ett pressmeddelande.

Enligt Aftonbladet handlar det om 40 miljoner kronor som kommer att pumpas in. AIK har inte nämnt någon summa utan meddelar att ytterligare information kommer vid ett senare tillfälle.

AIK meddelar samtidigt att Niklas Persson blir ny sportchef. Han har skrivit på ett kontrakt över två säsonger, med option om förlängning.

"Det känns otroligt roligt, grymt inspirerande och som en ruggigt spännande utmaning att komma till AIK", säger Persson.

AIK slutade på tiondeplats i hockeyallsvenskan. Sedan besegrade man Almtuna i två raka matcher i åttondelsfinalen innan det tog stopp mot seriesegraren Modo i kvartsfinalen.

"Den stora och långsiktiga målsättningen är självklart att ta AIK tillbaka till SHL. För att nå dit behöver vi först etablera oss som ett topplag och göra bra saker i hela föreningen", säger Niklas Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!