AIK ändrar sig – välkomnar Djurgårdens fans

AIK ändrar det hårt kritiserade publikbeslutet inför matchen mot Djurgården nästa vecka. Nu välkomnas trots allt bortasupportrar till det hockeyallsvenska derbyt. "Vi har lyckats hitta vägar fram för att arrangera det derby vi alla önskar", skriver AIK i ett pressmeddelande.

Djurgårdens hockeysupportrar är åter välkomna till derbyt borta mot AIK den 2 november. Arkivbild.

Djurgårdens hockeysupportrar är åter välkomna till derbyt borta mot AIK den 2 november. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ishockey2022-10-24 18:33

Det var inte bara Djurgårdens fans som rasade mot AIK:s besked i publikfrågan inför derbyt den 2 november. Även de egna supportrarna sparkade bakut, och hotade med bojkott om inte bortasupportrar tillåts.

Och nu har AIK tänkt om. På måndagskvällen meddelade Solnaklubben att man drar tillbaka beslutet om att inte tillåta bortasupportrar.

Säkert arrangemang

Det beror dock inte på fansens bojkotthot, enligt AIK. I stället handlar det om att säkerheten inte längre är äventyrad.

Det tidigare beslutet grundades i flera våldsamma incidenter på landets idrottsarenor den senaste tiden, bland annat i samband med det herrallsvenska fotbollsderbyt mellan Djurgården och AIK den 16 oktober.

Efter dialog med representanter från supportrar, polis, hockeyallsvenskan, Svenska ishockeyförbundet och arenaoperatören Stockholm Live, har man nu hittat en lösning där bortapublik kan välkomnas under säkra former.

Självkritiska

"Avgörande för att ändra beslutet har varit att kravbilden gällande säkerhetsarrangemanget nu är på en nivå som vi kan uppfylla och de diskussioner med supporterorganisationer vi haft har varit positiva och renderat i att gemensamt samarbeta för ett säkert derby den 2 november", skriver AIK.

Klubben medger också att man brustit i kommunikationen med de egna supportrarna.

"AIK Hockey som organisation tar åt sig av kritiken vad gäller dialogen och samverkan inför att beslutet togs och kommer fortsatt att sträva efter att förbättra och fördjupa samarbetet med supporterorganisationerna."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!