AHL-målvakten vänder hem – klar för Modo

Modo förstärker på målvaktssidan inför återkomsten i SHL. Bland annat kommer Olle Eriksson Ek som kommer från Anaheims NHL-organisation.

Olle Eriksson Ek innan han lämnade Sverige för Nordamerika. Nu är han tillbaka, i Modo. Arkivbild.

Olle Eriksson Ek innan han lämnade Sverige för Nordamerika. Nu är han tillbaka, i Modo. Arkivbild.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Ishockey2023-05-08 17:17

Förutom Ek värvar Modo Pontus Eltonius, närmast från Nybro, samt målvaktstränaren Michal Zajkowski som är fostrad i Örnsköldsviksklubben och tog SM-guld med Modo 2007.

Zajkowski kommer närmast från Timrå.

Olle Eriksson Ek har de senaste säsongerna spelat i AHL. Tidigare den här säsongen fick han också göra NHL-debut med San Jose.

"Vi gjorde klart med Olle tidigt, långt innan slutspelet började. Han ville verkligen hit, oavsett om vi spelade i hockeyallsvenskan eller SHL. Han har en otroligt hög potential men har tyvärr hamnat i det "nordamerikanska", det som kan hända där borta i att man blir slussad lite hit och dit. Ena dagen kan man vara backup i NHL och nästa dag backup i AHL. Ofta coachar de efter vilken framtidstro som finns på en och han har blivit lite drabbad av det", säger sportchefen Henrik Gradin till klubbens webbplats.

Kontrakten för Michal Zajkowski, Pontus Eltonius och Olle Eriksson Ek är samtliga skrivna på två säsonger, till våren 2025.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om