15-åringen räds inte flytten till Mora

Hockeykillen Vincent Lundqvist från Vimmerby ville ha miljöombyte. Flyttlasset går om en dryg månad till Dalarna. "Det är pirrigt", säger han.

Vicent Lundqvist laddar för en flytt till Mora.

Vicent Lundqvist laddar för en flytt till Mora.

Foto: Privat

Ishockey2021-07-08 16:00

En 15-åring brukar bo hemma hos familjen och gå sista året i grundskolan. Detta kommer inte Vincent att göra utan han tar sitt pick och pack till Vasaloppsmålets stad Mora.

– Det ska bli kul såklart och jag ser fram emot att få testa något nytt, säger han. 

Mellan Vimmerby och Mora är det 47 mil och knappt sex timmars bilresa. Ingen släktförbindelse finns heller i Mora. Det känns helt enkelt som ett väldigt stort steg för en femtonåring men Vincent ser det istället som en möjlighet. 

– Det kommer bli tråkigt att lämna tryggheten här i Vimmerby med kompisar och familj. Men som tur är flyttar en jag känner sedan tidigare också dit. En kille jag spelat hockey med som kommer från Oskarshamn. Annars är det ett bra tillfälle att lära känna nytt folk.

Tonåringen har under en tid velat komma ifrån Vimmerby. 

– Jag har under en tid letat efter en ny klubb och Mora sökte väl också lite efter spelare. Så jag var där och testade vilket kändes bra. 

Han har hopp om att vistelsen i Mora ska hjälpa honom att ta nästa steg. 

– Jag har verkligen höga förväntningar på året i Mora. Jag vill bli bättre som spelare och komma så långt som möjligt. Om 10-15 år vill jag såklart vara en spelare i NHL. 

En annan milstolpe i karriären som ligger närmare till hands är att få spela TV-pucken med Småland. Vincent är med i truppen till det sista lägret i Oskarshamn i mitten av augusti och hoppas att ta en plats i laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!