Vimmerby imponerade i målrik kamp

6–0 i första perioden. Det var en rejäl urladdning Vimmerby IBK bjöd på hemma mot Slätafly. Efter en liten dip i andra perioden vann Vimmerby till slut med 13–7. Tess Fridh var främst bland målskyttarna med fem mål.

Nelly Passmark gratuleras av Hilma Karlsson under Vimmerbys målkalas mot Slätafly.

Innebandy2022-10-30 16:00

Matchen såg ut att vara över efter Vimmerbys urladdning fram till 6–0 i första perioden. De slog dock av på takten för tidigt och lät Slätafly gå upp till 6–3. Sedan fick Vimmerby ordning på spelet igen och hade 10–4 att gå på inför sista.

Där fortsatte målen att trilla in åt båda håll, men VIBK höll sitt försprång och vann med sex bollar.

– Jag är nöjd med laginsatsen. Framförallt att vi tar tag i det när vi blir för passiva i andra. Det är en styrka att återta taktpinnen då. Vi klarade av flera av delmålen vi hade i matchen och även om vi kunde ha gjort ännu fler mål så var det kul att se att vi fick ihop 13 stycken. Hela laget ska ha beröm, sa VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Poäng VIBK:

Nelly Passmark 4+1, Tess Fridh 5+0, Alva Gustafsson 1+2, Svea Backstad 0+3, Emmy Karlsson 1+1, Klara Stridh 1+1, Amelia Rosenlund 0+2, Freya Sjöberg 1+0, Hilma Karlsson 0+1, Amanda Anemyr 0+1.

undefined
Tess Fridh låg bakom många mål och var en av VIBK:s bästa spelare.

Betygen:

3 poäng: Nelly Passmark

Kommentar: Hon är snabb i såväl steget som tanken och med klubban. Mot Slätafly behövde hon bara tolv minuter på sig för att göra tre mål.

2 poäng: Tess Fridh

Kommentar: Klev fram med två viktiga mål i slutskedet av andra perioden när Slätafly var på väg in i matchen. Gjorde fem totalt och övertygar gång på gång.

1 poäng: Svea Backstad

Kommentar: En riktig playmaker som är nyttig över hela banan. Vållar stora problem för motståndarna med sina fina passningar.