Wow, firade kvalet med ruggigt målkalas – fem av Emil!

Glädjen var total redan i fredags – utan att HM IS spelade själva. Då fixades nämligen kvalplatsen till trean. Av bara farten städades Ariel B i lördags. Vinst med makalösa 20–8. Emil Sjökvist satte fem. "Han var riktigt bra".

Emil Sjökvist satte fem mål för HM IS.

Emil Sjökvist satte fem mål för HM IS.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2024-03-09 18:17

När Nässjö B torskade mot Bodafors med 14–11 i fredags blev det klart att HM IS tar en av de två kvalplatserna. Det påverkade HM IS mot Ariel B till en början, enligt tränaren Robert Karlsson. 

– Det var kul och en lättnad att det blev klart redan då. Jag tror också att det hade inverkan på vår insats i inledningen mot Ariel. Det var lite lojt, men sen tog vi tag i det och spelade riktigt bra resten av matchen. 

Jo, det kan man lugnt säga. 

0–2-underläge blev till ledning 6–3 efter första perioden – och 12–4 efter två. Klappat och klart redan där, förstås. Till slut landade det in i 20–8. 

Noterbart: Emil Sjökvist gjorde fem mål, fyra assist och totalt nio poäng!

– Han stack ut tillsammans med Gabriel Rickardsson, säger HM IS-tränaren. 

Nu är ni klara för kval. Vet du vilka ni får möta?

– Om jag förstått det rätt så blir det Hovslätt B, Bankeryd, Aneby och Craftstaden, sen står det mellan Beduinerna och Malmbäck. 

HM IS går en kamp om seriesegern med Craftstaden. Den som vinner kommer få fördel av tre hemmamatcher i kvalet. 

I laget spelar bröderna Stejdahl (Oskar och Gustav), som också spelar fotboll i Vimmerby. Kommer ni ha tillgång till dem i kvalet?

– Jag hoppas verkligen det, men det hänger på om det krockar med fotbollen eller inte. 

• I samma serie förlorade jumbon Svala med 7–1 borta mot Westervik B. 

Ariel B-HM IS 8-20

Målen HM IS: Emil Sjökvist 5, Gabriel Rickardsson 4, August Gustavsson 2, Martin Hesselgren 2, Robert Karlsson 2, Jimmy Braf, Alexander Larsson, Simon Stejdahl, Marcus Edgren, ett självmål. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!