"Visste inte var vi hade oss själva"

Vimmerby IBK avslutade hösten med förlust borta mot Gränna. Efter juluppehållet studsade de tillbaka och vann med 10-2 mot Nybro. Nu väntar en tuff bortamatch mot tabelltrean Ingelstad.

Albin Alfonsson har gjort en bra säsong i VIBK.

Albin Alfonsson har gjort en bra säsong i VIBK.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2020-01-16 18:00

Det var en övertygande insats av Vimmerby i segern mot Nybro. De orosmoln som fanns efter Grännaförlusten försvann. 

– Det var skönt att vinna efter ett långt juluppehåll. Vi visste inte riktigt var vi hade oss själva efter förlusten mot Gränna. Skönt att vi visade för oss själva vad vi kan och att vi har i toppen att göra, säger VIBK:s poängmaskin Albin Alfonsson. 

Albin har gjort 19 mål och 10 assist hittills under sin första säsong i VIBK-dressen. Och själv tycker Västervikskillen att det har fungerat bra. 

– Jag tycker att formen känns bra. Det har fungerat bra hela säsongen. Mot Gränna var det ingen som kom upp i nivå, så där var det så där, men det gick bra igen senast, säger Alfonsson. 

Vimmerby leder serien med två poäng ner till CL98IC och sex poäng till Ingelstad. Och i de två närmaste matcherna är det just de två lagen VIBK ställs mot. 

– Vi har ju sagt att det här är som slutspelsmatcher för oss. Det är väldigt viktiga matcher. 

Först väntar Ingelstad borta på fredagskvällen. 

– Det känns taggat, samtidigt som vi nog ska ha respekt för Ingelstad. Senast slog vi dem med 11-2, men det blir farligt att tänka för mycket på det. De är ett väldigt bra lag egentligen, menar Albin Alfonsson.

I Vimmerby ska alla vara tillgängliga förutom Mattias Zeilon, som har problem med handleden.

– Annars är alla fullt friska vad jag vet och vi har bra förutsättningar, avslutar VIBK-forwarden Alfonsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!