Första segern i Allsvenskan för Vimmerbytjejen

3–3 halvvägs in i matchen. Sedan spikade Wilma Djurstedt igen helt i målet och fick se sitt Craftstaden IBK Oskarshamn vinna med 11–3 hemma mot Fristads GoIF i helgen. "Det var min första seger på allsvensk nivå så det var riktigt kul", säger 20-åringen som lämnade moderklubben Vimmerby IBK inför den här säsongen.

Wilma Djurstedt stod i mål för Craftstaden när laget vann mot Fristad hemma i Allsvenskan i helgen.

Wilma Djurstedt stod i mål för Craftstaden när laget vann mot Fristad hemma i Allsvenskan i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-11-27 20:06

Wilma har alltid haft höga ambitioner med sin innebandy och gjorde A-lagsdebut i VIBK som 15-åring. Inför den här säsongen visade allsvenska Craftstaden intresse för hennes tjänster.

– Det var givet för mig att ta den chansen och få prova på en högre nivå.

Hon bor och jobbar fortfarande i Vimmerby så det är pendling till Oskarshamn som gäller för träningar och matcher.

– Vi tränar måndag, tisdag och torsdag och kan ha både en och två matcher på helgerna så det är intensivt, men samtidigt väldigt roligt. Annars hade det inte gått.

Tio omgångar in i säsongen har Wilma än så länge haft rollen som andramålvakt bakom Ebba Sundberg Tisell. Inför helgens match mot Fristad hemma hade hon spelat en match från start och gjort ett inhopp.

– Ebba har gjort två säsonger i Allsvenskan med Craftstaden tidigare och har mer rutin. Nu fick jag chansen mot Fristad i lördags och det gick riktigt bra.

Det stod visserligen 3–3 drygt halvvägs in i matchen. Sedan spikade Djurstedt igen fullständigt och fick istället se sina lagkamrater ösa in sju mål i tredje perioden och vinna med 11–3.

– Det var första gången som vi vann med mig i mål och det var en extra skön känsla. Förhoppningsvis ökar det mina chanser att få mer speltid också.

undefined
Wilma Djurstedt har alltid haft höga ambitioner med sin innebandy.

Vad är den stora skillnaden spelmässigt i Allsvenskan?

– Tempot är den störa skillnaden. Alla spelare är så snabba och spelskickliga. Dessutom skjuter de väldigt bra. Till och med på uppvärmningen sitter bollen i krysset mest hela tiden.

Craftstaden ligger sexa i serien efter 10 av 22 omgångar. Med sina 16 poäng är de åtta bakom serieledande Lindome.

– Det är väldigt jämnt i toppen. Vi har blandat och gett en hel del. Åkt på många uddamålsförluster. Samtidigt har vi besegrat både ettan Lindome och tvåan Partille. 

Laget får rikta in sig på att nå en placering bland de fyra främsta. Det krävs för att hålla sig kvar. En serieomläggning väntar där fyra allsvenska serier ska bli till två.

– Det gäller att vi kämpar på och har tålamod så ska vi klara att hänga kvar, säger Wilma som får vänta i ett par veckor på nästa match.

VM i innebandy som avgörs i Singapore börjar nämligen på lördag och då tar serien uppehåll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!