Vimmerbysonen kan bryta kontraktet

Johan Astbrant, från Vimmerby, kan lämna Linköping innebandy efter den här säsongen – trots att han har kontrakt. "Vi får se hur det blir, vi har ingen klar plan än", säger Libk-tränaren.

Linköpingstränaren Johan Astbrant, från Vimmerby, kan lämna Libk före hans kontrakt går ut.

Linköpingstränaren Johan Astbrant, från Vimmerby, kan lämna Libk före hans kontrakt går ut.

Foto: Jens Bollius

INNEBANDY2019-07-09 17:00

Inför förra säsongen skrev Astbrant på ett nytt treårskontrakt med Libk och har således två år kvar. Men kommande vinter kan alltså bli den sista i Linköping – Johan Astbrant med familj har länge umgåtts med planer att flytta till Skåne där både han själv och sambon Alexandra har flera av sina närmaste släktingar. Flytten har blivit än mer aktuell sedan dottern Lizzie kom till världen i början på juni.

– På något sätt känns det logiskt att vi landar i Skåne förr eller senare, Alexandra har hela sin familj där och jag har mina syskon. Vi kommer att flytta dit så småningom, det handlar mer om när det blir. Man har hamnat i en annan situation i livet där det inte bara handlar om en själv hela tiden, säger Johan Astbrant.

Men du tänker köra vidare den här säsongen?

– Absolut, det är inget snack om det. Det känns jättebra med upplägget och med spelarna, jag ser verkligen fram emot när vi drar igång. Hur det blir efter den här säsongen har jag svårt att säga något om idag, vi har ingen klar plan än, säger Johan Astbrant.

Hur är det att ha blivit pappa, förresten?

– Det är en omställning såklart, men det fungerar bra. Just nu är det lite lugnare på jobbet så jag får mer tid hemma, vi får se hur det blir i augusti när det drar igång på allvar, säger Johan Astbrant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!