Efter sköna premiärsegern – nu jagar VIBK ny trea

Om bara några timmar har Vimmerby bortapremiär mot Ingelstad. Samtidigt har klubbens reservlag seriepremiär. "Tyvärr kan vi inte styra det när A-laget har bortamatch", säger tränaren Alexander Pettersson.

Vimmerby fick in bollen åtta gånger i nät i seriepremiären. Hur många gånger blir det i bortapremiären mot Ingelstad?

Vimmerby fick in bollen åtta gånger i nät i seriepremiären. Hur många gånger blir det i bortapremiären mot Ingelstad?

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Innebandy2022-10-07 14:44

Att spela samtidigt ställer förstås krav på bredd. VIBK har sitt drag klart för den utmaningen. 

– Vi kommer att spela på två femmor, dessutom har vi två extraspelare (Thim Isaksson och Kevin Hultman), säger Pettersson. 

Vimmerby kommer från en premiärseger mot Värnamo (8–7). Ingelstad tog också full pott i en målrik historia mot Jönköping Utveckling (13–9). 

I ett historiskt perspektiv har inte Ingelstad varit något favoritmotstånd i den lilla sporthallen, enligt VIBK-tränaren.

– Utöver vinsten när vi gick upp för några år sedan, så är det säkert tio år sedan som vi vann där gången innan. Vad jag vet så har vi bara vunnit där två gånger. 

Vad är det som gör att ni haft så svårt?

– Svårt att säga, men det är en ganska liten hall och Ingelstad är bra på det spel som de brukar ha. De spelar mycket längre bollar på kassen och där är de starka. 

Vimmerby lär få se upp med Sebastian Samuelsson, som gjorde hela sju poäng (4+3) i premiären. 

Vad tar ni med er från segermatchen mot Värnamo?

– Att vi gjorde en så bra tredjeperiod. Vi visade också styrka när vi kom tillbaka från underlägena. Det har gett oss en trygghet. Annars tänker vi inte så mycket på den matchen, utan ser framåt. Möjligtvis kommer vi att ha ett något lägre utgångsläge i försvarsspelet mot Ingelstad. Vi vill också få ner antalet minuter där vi har svackor. De var för många mot Värnamo. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!