Vimmerby gav Westervik en rejäl match

Vimmerby stod för en strong prestation borta mot Westervik i derbyt. Tränaren Micael Nilsson var nöjd trots förlusten med 6–3. "Vi ger dem en rejäl match och kämpar hela vägen. Med lite bättre utdelning för oss kunde det blivit poäng", sa han.

Stella Milton gjorde två av målen för Vimmerby IBK.

Stella Milton gjorde två av målen för Vimmerby IBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-10-14 22:29

Vimmerbylaget var inställda på att det skulle bli betydligt tuffare motstånd på fredagskvällen jämfört med premiären. Riktigt så bra som Westervik skulle vara tyckte inte Nilsson att de var.

– Den information jag hade fått sa att de skulle vara riktigt vassa, men så stor skillnad mellan lagen var det inte. Vi jobbade väldigt bra och styrde bort många av deras försök till anfall. Jag var riktigt imponerad av tjejernas arbete ute på planen, sa han.

Westervik hade ändå 1–0 att gå på inför första perioden och gjorde även 2–0 i mitten av andra. Då svarade VIBK snabbt med reducering till 2–1.

– Sedan är det lite synd att de får 3–1 i slutet av andra. Till råga på allt kommer målet när vi har powerplay. Sedan får de även 4–1 i början av tredje och då tappar vi momentum.

VIBK föll till slut med 6–3, men kan ändå ta med sig en bra insats inför fortsättningen.

– Det är väldigt starkt gjort av laget att spela så här pass bra redan i andra matchen. Lite bättre effektivitet i avsluten för vår del också framöver så kan det bli riktigt bra.

Poäng Westervik: Ellinor Johansson 2+0, Hedda Ivarsson 1+1, Alwa Andersson 0+2, Hanna Holmström 1+0, Annie Magnusson 1+0, Maja Andersson 1+0, Moa Fredriksson 0+1, Gabriella Johansson 0+1, Emma Stenborg 0+1.

Poäng VIBK: Stella Milton 2+0, Emmy Karlsson 1+0, Sofia Söderlund 0+1, Svea Backstad 0+1, Nelly Passmark 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!