Craftstaden drar sig ur: "Trist att gå miste om derbyn"

Vimmerby IBK går miste om matcherna mot derbyrivalen Craftstaden från Oskarshamn kommande säsong. Klubben har valt att dra sig ur och börja om i division fyra på grund av spelarbrist. "Det är tråkigt att det blir så", säger Vimmerby IBK:s tränare Alexander Pettersson.

Craftstaden och Vimmerby har mötts i heta derbymatcher de senaste säsongerna. Ny har Oskarshamnslaget valt att dra sig ur och börja om i division fyra.

Craftstaden och Vimmerby har mötts i heta derbymatcher de senaste säsongerna. Ny har Oskarshamnslaget valt att dra sig ur och börja om i division fyra.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-07-20 10:28

Craftstaden hängde kvar i tvåan med knapp marginal förra säsongen. På onsdagen kom dock beskedet att klubben drar sig ur och börjar om i division fyra.

– Som förening är det så klart ett nederlag att vi inte kan ställa upp i en serie som vi är kvalificerade för. Vi ser dock med tillförsikt på framtiden då vi har många duktiga yngre spelare i föreningen. På sikt är förhoppningen att Craftstaden kommer ha ett herrlag på den nivå som vi har varit på under de senaste åren säger Craftstadens ordförande Niclas Lundström till Oskarshamns Tidningen.

Bakgrunden till beslutet är att truppen är för tunn.

– Det är spelarbrist helt enkelt och det är en mängd faktorer som gör att det är så. Många har slutat eller flyttat och vi har bara lyckats fylla på med tre stycken nyförvärv. Vi har inte tillräckligt stor trupp, säger Johan Erlandsson i sportgruppen till OT.

undefined
Alexander Pettersson, Vimmerby IBK

Vimmerby IBK:s tränare Alexander Pettersson säger så här om beskedet:

– Det är förstås trist att gå miste om två roliga derbymatcher och ett avbräck för innebandyn i regionen, säger Pettersson som ändå hoppas få möte Craftstaden inom kort.

– Vi blev lottade mot dem i Smålandscupen så jag ser gärna att den matchen blir av.

Värnamo eller Väckelsång ser ut att bli aktuella som ersättare för Craftstaden i division 2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!