Ska det blir tredje gången gillt för Alm?

På fredagen går Vimmerbykillen Jesper Alm in i SM-slutspelet med Linköping. Storvreta står för motståndet i kvartsfinalen och Alms lag har en rimlig chans att nå SM-final för tredje gången. "Slutspelet känns mer öppet än någonsin", säger han.

Jesper Alm ser fram emot SM-slutspelet där Linköping möter Storvreta i kvartsfinal.

Jesper Alm ser fram emot SM-slutspelet där Linköping möter Storvreta i kvartsfinal.

Foto: Peter Calén

Innebandy2022-03-18 12:30

Vimmerby IBK-fostrade Jesper Alm var en del av Linköpingslaget som gick till SM-final i innebandy både 2015 och 2016. I första försöket föll man mot Falun med 6–4 och andra gången vann Storvreta med 5–4.

– Skulle vi få en chans till att spela final vill jag inte åka hem med ett silver igen, säger Alm till sporten.

Linköping har en stark säsong bakom sig och slutade fyra i SSL. En serie som varit rekordjämn.

– Falun gjorde ett ryck på slutet och vann serien, men bakom dem har det varit oerhört tätt. Inför sista omgången kunde vi sluta allt mellan tvåa och sjua i serien. Det säger en hel del.

Linköping vann med 6–3 mot Storvreta i sista omgången. Det innebar en fjärdeplats i tabellen och att femteplacerade Storvreta blev kvartsfinalmotståndare.

– Storvreta är inte riktigt lika bra som för ett par år sedan. Vi slog dem båda mötena i grundserien. Men i ett slutspel är de alltid farliga. Vi får vara beredda på en tuff kvartsfinalserie. Det kan gå till sju matcher. Sedan känns öppet bakom Falun.

För Alm personligen har säsongen varit hans klart bästa. 13 mål och fem assist och gott om speltid.

– Det har känts väldigt bra. Jag har fått förtroende att spela på två femmor och även i box play. Dessutom mestadels i samma formation. Det ger en helt annan trygghet som spelare.

Nu återstår det att se om det bära hela vägen fram till en ny guldchans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!