29-åringen ordnade fram tre poäng för Rimforsa

Vimmerbyfostrade Kim Thörnqvist låg bakom fem av Rimforsas sju mål i 7–2-segern borta mot Linköping på fredagskvällen. "Han visar vilken klass han besitter", säger Rimforsatränaren Viktor Sandborg.

Jonas Karlsson och Kim Thörnkvist hamnade i målprotokollet i 7-2-segern borta mot Linköping. Kim nätade fyra gånger för Rimforsa.

Jonas Karlsson och Kim Thörnkvist hamnade i målprotokollet i 7-2-segern borta mot Linköping. Kim nätade fyra gånger för Rimforsa.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-10-06 22:30

Rimforsa tog en kontrollerad trepoängare mot Linköping och 29-årige Kim Thörnqvist, med Vimmerby IBK som moderklubb, bidrog med fyra mål och en assist i 7–2-segern.

– Han ska vara en av våra poängbästa spelare och han är en stor viktig del i laget. En riktigt smart spelare, säger Viktor Sandborg.

Linköping ägde mycket boll i matchen men hade svårt att bryta sig igenom Rimforsas försvarsspel.

– Vi hittade lägen i våra omställningar, men även när vi var uppställda. Vi var disciplinerade och försvarsinsatsen ligger grunden till det mesta. Det var en riktigt bra match och en bra premiär. Vi höll oss till matchplanen och det kändes stabilt hela vägen. 

Utöver Kim Törnqvists fyra mål fick även Eric Sääf, Jonas Karlsson och Victor Juslin måljubla. Viktor Sandborg valde att lyfta fram matchhjälten Kim Törnqvist och startande målvakten Leo Jackeltoft efter premiärsegern.

Han hoppas man kan fortsätta rida på den här vågen nu till kommande matcher.

– Den här segern känns bra för hela laget och att vi är lika starka som vi var förra året. Vi visar att vi håller på den här nivån och nu kan vi bygga på den spelmodellen som vi hade förra året. 

Vad kan ni ta med er från premiären?

– Vi kan ta med oss tålamodet. Det visade vi verkligen och vi gjorde att Linköping aldrig hittade passningsvägar bakom vårat försvarsspel. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!