Vimmerby föll tungt i dramatiska kampen

Vimmerby IBK hade ett klart spelövertag men lyckades inte besegra Husqvarna B hemma. Det blev förlust med 7-6 . "Vi spelar riktigt bra innebandy, men får inte utdelning för det", sa tränaren Jonas Karlsson.

Vimmerby IBK mötte Husqvarna B hemma.

Vimmerby IBK mötte Husqvarna B hemma.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-02-03 15:49

Vimmerbylaget fick en tuff start på både första och andra perioden. Halvvägs in i matchen var laget i underläge med 5–2. En stark avslutning på andra ledde till att laget knappade in till 5–4. 

I början på tredje fortsatte laget att leverera framåt. De vände till 6–5 och hade flera bud på att kunna avgöra matchen. Då kom istället två snabba mål för gästerna som sedan höll undan och vann med 7–6.

– Vi spelar klart bättre framåt och gör flera riktiga fina innebandymål. Med lite bättre skärpa från början så borde vi har gjort fler och vunnit den här matchen. Vi blev lite passiva i början och lät dem göra enkla mål. På slutet gick vi upp högre och pressade och då fungerade vårt spel bättre. Men jag vågade inte göra så från början i och med att vi var lite kort om folk, sa tränaren Jonas Karlsson.

undefined
Sofia Söderlund gjorde två mål för VIBK.

Förlusten innebar tunga tappade poäng i jakten på toppstriden.

– Det ser tufft ut nu, men det är bara att köra på resten.

Poäng VIBK: Sofia Söderlund 2+1, Svea Backstad 1+2, Nelly Widéen 1+1, Tess Fridh 1+0, Minea Snickars 1+0, Ammelie Lennström 0+1, Hilma Karlsson 0+1.

BETYGEN

undefined
Minea Snickars kvitterade till 5-5 för VIBK.

3 Stjärnor: Minea Snickars 

Gjorde en stabil insats defensivt och smög även upp och bidrog i anfallen.
 

2 Stjärnor: Svea Backstad 

Övertygade också från backposition och var inblandad i tre mål framåt.
 

1 Stjärna: Sofia Söderlund

Svarade för två mål och var ett ständigt hot offensivt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!